betekenis geven aan je beelden uit het onbewuste

Werkwijze

Leef met bezieling en maak je potentieel vrij voor de beste versie van jezelf

De nieuwe maan staat voor de onzichtbare kracht in jou, die vrijkomt bij een nieuw begin.

De groei van persoonlijk leiderschap

Ieder mens is een leider; in de eerste plaats ben je de leider van jezelf.  Hoe beter je in staat bent om om te gaan met wat er op je pad komt, hoe groter jouw persoonlijk leiderschap is.

Ons gedrag wordt grotendeels bepaald door onbewuste patronen die worden getriggerd door wat er op ons afkomt in onze omgeving. Hoe groter je zelfbewustzijn en je zelfsturing, hoe losser je komt van deze bepalende patronen en hoe kleiner het effect van deze triggers wordt.

In iedere coaching of training staat jouw individuele leervraag centraal. Dit is het vertrekpunt om te werken aan meer zelfinzicht en meer zelfsturing. Daardoor kom je nog dichter bij je eigen kern. Hoe dichter je bij je eigen kern komt hoe groter je authenticiteit. Door meer zelfsturing word je onafhankelijker en autonomer. Dat is voor mij persoonlijke en professionele ontwikkeling en daar ben ik als coach en trainer altijd op gericht.

Who looks outside dreams.
Who looks inside awakes.

Carl Gustav Jung

Betrokken, diepgang en veelzijdig

Mijn kracht als coach en trainer is mijn sterke waarnemingsvermogen. Ik luister goed naar dat wat tussen de regels door gezegd wordt. Daardoor valt mij vaak op wat voor anderen verborgen blijft. Daarbij durf ik te confronteren, maar altijd zo dat ik ook in verbinding blijf met de ander. Ik zet mijn humor en creativiteit in om diepgang ook licht en luchtig te maken. Zowel in coaching als in training ben ik gericht op de (leer)ervaring en maak ik gebruik van creatieve technieken, zoals visualisaties, rollenspel, verhalen en tekeningen.

Het onbewuste als bron

Ik ben opgeleid tot Jungiaans Begeleider. Carl Jung is een van de grondleggers van de analytische en dieptepsychologie en heeft zijn levenswerk gewijd aan het doorgronden van de mens. Een groot deel van ons menszijn is onbewust. Daarin liggen meerdere schatten verborgen. Door onbewuste elementen bewust te maken en daar betekenis aan te geven, kan jij je onbenutte potentieel leren leven. Jung noemt dit een proces van individuatie; worden wie je ten diepste bent.

Worden wie je ten diepste bent

Worden wie je ten diepste bent klinkt misschien gemakkelijk maar het is in mijn ogen de grootste klus van de mens. Het is een levenslang proces waarbij het niet gaat om jezelf vernieuwen maar om alle bewuste en onbewuste delen van jezelf te leren kennen en te verenigen. Worden wie je ten diepste bent is iets anders dan jezelf zijn. Het betekent namelijk dat je loskomt van de conditioneringen waarmee je bent groot geworden. Het betekent dat je openstaat voor nieuwe inzichten over jezelf, ook al zijn die soms pijnlijk en confronterend. Het betekent dat je inzicht in jezelf verdiept, je zelfsturing vergroot en dat je staat voor jouw diepere waarden. Het gaat over durven afdalen in je eigen schaduw en onderzoeken wat daar verborgen is, om daarna krachtiger in het licht te kunnen staan.

In een coachtraject word je ondersteund en uitgedaagd om:
=

Je bewust te worden van jouw projecties

=

Jouw schaduw te leren kennen en integreren

=

 Denken, voelen en intuïtie in te zetten en te gebruiken

=

Te onderzoeken hoe jouw totale potentieel eruit ziet en dit te relateren aan je huidige werk- en levensinvulling

Hiervoor werk ik met
R

Tekeningen

R

Verhalen, gedichten, mythes en sprookjes

R

Dromen

R

Muziek en beweging

Bureau Nieuwe Maan werkt volgens drie principes

Verleden, heden, toekomst

‘Het leven wordt voorwaarts geleefd en achterwaarts begrepen’, volgens de Deense filosoof Kierkengaard. In jouw proces onderzoek je in je eigen levensloop wat oorzaken of aanleidingen zijn van de drempels waar je nu tegenaan loopt. Vervolgens neem je dit mee jouw toekomst in. Welk perspectief gloort hier aan de horizon? Je verbindt je aan jouw dromen en verlangens voor de toekomst. Van daaruit maak je keuzes en zet je stappen om jouw perspectief dichterbij te brengen.

Alles begint met zelfinzicht

Mensen construeren hun eigen realiteit. Waarnemingen van de werkelijkheid zijn gekleurd door eigen beelden, ervaringen, overtuigingen, tradities en cultuur. De interventies van Bureau Nieuwe Maan zijn gericht op het verruimen van de blik op het eigen verhaal, de eigen patronen en gedachtenconstructies.

Jij bepaalt

Je werkt vanuit je eigen vraag en vanuit je eigen behoefte. Dat betekent dat je bepaalt waar het over gaat, welke opdrachten je gebruikt voor je ontwikkeling en in de manieren waarop je die opdrachten uitvoert. Ik daag je uit en ondersteun je om jouw proces zo vruchtbaar mogelijk te laten zijn

Jouw persoonlijke kompas ontwikkelen

Bureau Nieuwe Maan werkt voor mensen die verlangen naar meer bezieling en zingeving. Op basis van alle aanwezige kennis en ervaring heeft Bureau Nieuwe Maan de Cirkel van Bezieling© ontwikkeld. Werken met deze cirkel geeft  je een helder inzicht in wat jij werkelijk belangrijk vindt in het leven. Het helpt je om in contact te komen met jouw drijfveren, waarden en behoeftes. En je krijgt in beeld wat je remt of tegenhoudt en hoe je hiermee om kunt gaan. In coaching en training werk je met dit model om jouw persoonlijke kompas te ontwikkelen waarmee je richting kiest en keuzes maakt.

Ik heb hele prettige ervaring met Rebekka. Ze laat je goed nadenken over jezelf, is niet bang om je te confronteren en verliest de realiteit niet uit het oog. Daardoor had ik elke sessie meerdere "besef-momentjes" over mezelf. Verder is ze heel prettig in de omgang en voelde ik me volledig op mijn gemak om alles waar ik mee zat, open te bespreken. Het traject heeft mij geholpen om een beter zicht te krijgen op mijn talenten en op wat voor manieren ik die kan inzetten.

Frits Thissen, Client Succes Manager, maart 2021

Enorm prettige ervaring gehad bij Rebekka tijdens mijn Nieuwe Maan loopbaan traject. Hiervoor nog nooit een coach traject doorlopen maar kan het iedereen aanbevelen: het is inzichtelijk (bye bye tunnelvisie), positief en van toegevoegde waarde voor je (loopbaan)ontwikkeling in welk stadium dan ook. Ik heb geleerd bepaalde topics te omarmen en andere los te kunnen laten. Een coach gaat geen magische woorden zeggen, maar helpt je wel met de juiste vragen en ideeën. Erg verfrissend!

Marcella Kneppers, Data Scientist Innovation, maart 2021

Rebekka heeft mij in het eerste half jaar van mijn carrière bij mijn werkgever gecoacht. Vanaf het eerste gesprek had ik meteen veel vertrouwen in haar als coach. Ze geeft veel ruimte voor eigen inbreng en je eigen ontwikkelplan, maar weet ook op het juiste moment in te zoomen op voor jou nog onbewust gedrag. Rebekka is goed in het stellen van verdiepende vragen waardoor je op mooie nieuwe inzichten komt. Aan de andere kant kan ze soms ook zeggen waar het op staat wanneer je er zelf om heen draait, wat ik als zeer prettig heb ervaren. Rebekka weet zich als coach aan te passen aan jouw stijl en leerbehoefte, waardoor je snel stappen zet. Zeker een aanrader & een topcoach!
Daan Vonk, Projectmanager Frisse Blikken

Rebekka is een kundige coach en een prettig mens. Ze geeft richting, maar laat je zelf deuren openen waarvan je niet wist dat ze er waren. Ze geeft jou de lead in de coachings en weet een vertaalslag te maken van je verhalen naar concrete modellen waarmee je aan de slag kan. Een aanrader als je een verdiepingsslag wil maken op (persoonlijk) leiderschap.

Sophie de Haan, Personel & Organisation Advisor Van Oord

Ik kijk erg fijn terug op de maanden dat ik met Rebekka heb mogen werken. We hebben in een korte tijd een bijzondere band gekregen, omdat zij mijn uitdagingen begreep en ik daardoor altijd vrijuit heb kunnen praten. Het voelt vertrouwd om met Rebekka te praten omdat zij goed kan luisteren en praktische tips geeft voor mijn uitdagingen. Tips die geen open deur zijn en waar ik zonder haar zelf niet snel had gevonden. Daarnaast mocht ik altijd praten over wat er op dat moment speelde, waardoor ik altijd opgelucht en positief gezind de deur uit liep. Door mijn positieve ervaring weet zeker dat Rebekka en ik elkaar in de toekomst weer gaan zien!

Marije Biesterbos, Projectmanager Frisse Blikken

Na een zoektocht voor een carrière coach, kwam ik bij Rebekka terecht. Haar hartelijkheid, luisterende oor en openheid zorgden ervoor dat ik na het intake gesprek besloot om verder met haar te gaan. Ruim een half jaar later heb ik mijn coaching traject afgesloten en het was geweldig! Rebekka heeft een goede knowhow in psychologie, o.a. in de filosofie van Jung. Deze expertise in combinatie met de oefeningen die zij aanbod, hebben mij goed geholpen om beter inzicht in mezelf te krijgen. De sessies met Rebekka hebben bijgedragen aan een positieve verandering binnen in mij. Haar analyses zijn scherp, haar begeleiding is goed en duidelijk; empathisch en sturend waar nodig. Een coachingstraject is heel persoonlijk, maar zij maakte dat het aangenaam en vertrouwd was. Een goede en waardevolle investering voor jezelf. 10/10 would recommend.

Kathy Ruiz, Marketing Manager Kamer20 en zelfstandig ondernemer

Dankzij de gesprekken met Rebekka ben ik mezelf beter leren kennen. Ze wist tijdens de gesprekken goed door mijn (soms wat) chaotische verhalen heen te prikken en gaf mij beknopt en concreet terug waar ik aan zou kunnen werken.

Deelnemer Leiderschapsprogramma Ahold Delhaize 2019

Contact

Wil je meer weten of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met me op!

Rebekka@bureaunieuwemaan.nl

06-16610081

Amsterdam

Privacy verklaring  |  Algemene voorwaarden  |  KVK 53065921 
 |  BTW NL1729.07.500.B02