Gister was het de eerste nieuwe maan van 2021. De start van het nieuwe jaar is altijd een moment om jezelf doelen te stellen.  Sinds vorig jaar sta ik als ondernemer helemaal op eigen benen. Los van een Franchisegever en zelfs los van vaste een interim opdracht. Omdat ik weet dat het belangrijk is als ondernemer om iets te doen aan je zichtbaarheid had ik bedacht dat ik steeds met nieuwe maan een inspiratiemail zou sturen. Daar kwam ook een blog bij. En vanaf dit jaar ook een podcast.

Dat zijn 3 uitingen op één dag. Waarom ook niet? De lat ligt behoorlijk hoog en het gevolg is dat ik iedere maand tegen de klok op zit te werken en dan met brandende ogen en pijn in mijn rug om half één ’s nachts vermoeid mijn bed in rol.

Er zijn vast mensen die dat handiger aanpakken maar ik ben nou eenmaal niet iemand die enorm goed is in vooruitplannen. Daarbij vind ik wel dat wat je belooft je ook moet doen, dus achteraf zeggen ‘het lukt niet’ is geen optie.  Dat alles bij elkaar is een behoorlijk vermoeiende combinatie van eigenschappen kan ik je vertellen.  Dus daar mag best wat in veranderen.

Het mooie van mijn vak is dat ik eigenlijk altijd leer via mijn klanten. Vanmorgen sprak ik Tim die op zoek is naar een nieuwe baan. Al snel kwam het gesprek op zijn innerlijke dynamiek; hij is een perfectionist die zichzelf onhaalbare doelen stelt en vervolgens zichzelf ervan langs geeft als het niet lukt. Dat herkende ik helemaal en die valkuil ben ik deze maand volop ingelopen.

Dus voor Tim, mijzelf en eenieder die zich hierin herkent de uitdaging om nu eens naar je doelen te kijken en jezelf het volgende afvraagt:

A: Krijg ik er energie van?
B: Is het haalbaar en realistisch?
C: Draagt dit doel bij aan wat voor mij belangrijk is?
D: Doe ik dit echt voor mezelf?
E: Of doe ik dit om me te bewijzen tegenover een ander?

Als je op a,b, c en d met ja kan antwoorden mag je doel op je lijstje blijven staan. Zo niet, dan is het misschien een idee om je doel bij te stellen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *