Coachingtraject

Rouw & Verlies

Zoveel soorten van verdriet, ik noem ze niet. Maar één, het afstand doen en scheiden. En niet het snijden doet zo’n pijn, maar het afgesneden zijn.
Maria Vasalis

Heb je het gevoel dat

[

Er een grote leegte is in je leven?

[

Je volledig in de greep gehouden wordt door de moeilijkheden die op je pad zijn gekomen?

[

Je overspoeld wordt door woede, angst en verdriet?

[

Je vast zit en in rondjes rent als een hamster in zijn rad?

Dan kan een coachtraject Rouw en Verlies voor jou de oplossing zijn.

Er is geen stappenplan voor rouw

Verlies hoort bij het leven. Ieder mens krijgt er in meer of mindere mate mee te maken. Bijvoorbeeld het overlijden van een dierbare, verlies van gezondheid, verliezen van een baan of een relatie of het moeten loslaten van een kinderwens. Dit zijn voorbeelden van verliezen die een grote impact kunnen hebben op je leven. En hiermee omgaan kan een enorme uitdaging zijn. Het kan zijn dat het je lukt om daar zelf goed mee om te gaan. Maar wanneer je vastloopt in het verwerken van je verlies, kan begeleiding in jouw rouwproces verlichting brengen. Deze begeleiding bestaat uit een aantal coachgesprekken waarin jouw proces en behoefte centraal staan. In deze gesprekken werk je toe naar een begin van meer inzicht en acceptatie. Het aankijken van de pijn kan een nieuw begin zijn om meer lucht en licht te ervaren in het leven.

Resultaat

R

Meer inzicht in jouw eigen rouwproces

R

Handvatten hoe om te gaan met de dagelijkse strubbelingen

R

Werken aan acceptatie van het verlies

R

Hervinden van balans

R

Hervinden van eigen kracht en energie

R

Gevoel van heling en verwerking

R

Handvatten voor het vormgeven van de toekomst

Verwerken is hard werken

Ieder rouwproces is een persoonlijke ervaring en verloopt vaak grillig en chaotisch. Het is een proces waarin je zoekt naar bakens en houvast. Er zijn allerlei emoties waar je ‘doorheen gaat’. Dat is niet alleen verdriet maar ook allerlei vormen van angst, woede, frustratie of opluchting. Het kan ook zijn dat je juist niks kan voelen en je helemaal verdoofd bent. Het verwerken van al die emoties is hard werken. Dit vraagt al je aandacht en energie. Er kan niks meer bij.

Aankijken van je gemis

Het woord verwerken zou kunnen suggereren dat een rouwproces een soort stappenplan is wat je doorloopt. Je begint bij A en via B op naar C enzovoort. Tot je aan bent gekomen bij een nieuwe leven zonder verdriet en gemis. Maar dat is niet hoe het gaat. Het is een chaotisch proces waarin je continu heen en weer geslingerd voelt. Een coachtraject Rouw & Verlies begeleidt je door de chaos heen. Je werkt aan het doorleven en aankijken van je gemis. Van daaruit ontstaat er een prille ruimte voor acceptatie, heling en beweging.

 

In een coachtraject Rouw en Verlies word je begeleid in:

=

Het aankijken van je verlies

=

Het verdiepen van het inzicht in je eigen rouwproces

=

Het vormgeven van handvatten die jou helpen om meer lucht en licht te ervaren

=

 Denken, voelen en intuïtie in te zetten en te gebruiken

=

Te onderzoeken hoe je jouw verlies kan integreren in je leven

Mijn eigen verlies

Ik ben als jong kind geconfronteerd met de kwetsbaarheid en eindigheid van het leven. Toen ik zes jaar was, werd mijn vader ernstig ziek. Uiteindelijk is hij overleden toen ik 24 was. Mijn hele jeugd was zijn gezondheid en naderende dood een moeilijk thema om als gezin mee te dealen.

Op mijn 38ste werden mijn twee beste vriendinnen ongeneeslijk ziek. Beiden hadden een zwaar en emotioneel ziekteproces en allebei lieten ze een man en jonge kinderen achter. Doordat de beide vriendinnen bijna tegelijkertijd ziek werden en uiteindelijk in dezelfde week stierven was dit een extra zware periode.

Werken met verdriet

Door het verlies van drie mensen die voor mij zo belangrijk waren heb ik zelf veel rouw moeten nemen. Vanuit mijn persoonlijke ervaring én mijn professionele kennis over rouw en verliesverwerking wil ik graag anderen bijstaan in het verwerken van hun eigen verlies. Daarvoor gebruik ik dankbaar het gedachtengoed van rouwdeskundigen Elizabeth Kübler-Ross, David Kessler en William Worden.

Rebekka heeft mij in het eerste half jaar van mijn carrière bij mijn werkgever gecoacht. Vanaf het eerste gesprek had ik meteen veel vertrouwen in haar als coach. Ze geeft veel ruimte voor eigen inbreng en je eigen ontwikkelplan, maar weet ook op het juiste moment in te zoomen op voor jou nog onbewust gedrag. Rebekka is goed in het stellen van verdiepende vragen waardoor je op mooie nieuwe inzichten komt. Aan de andere kant kan ze soms ook zeggen waar het op staat wanneer je er zelf om heen draait, wat ik als zeer prettig heb ervaren. Rebekka weet zich als coach aan te passen aan jouw stijl en leerbehoefte, waardoor je snel stappen zet. Zeker een aanrader & een topcoach!
Daan Vonk, Projectmanager Frisse Blikken

Rebekka is een kundige coach en een prettig mens. Ze geeft richting, maar laat je zelf deuren openen waarvan je niet wist dat ze er waren. Ze geeft jou de lead in de coachings en weet een vertaalslag te maken van je verhalen naar concrete modellen waarmee je aan de slag kan. Een aanrader als je een verdiepingsslag wil maken op (persoonlijk) leiderschap.

Sophie de Haan, Personnel & Organisation Advisor Van Oord

Na een zoektocht voor een carrière coach, kwam ik bij Rebekka terecht. Haar hartelijkheid, luisterende oor en openheid zorgden ervoor dat ik na het intake gesprek besloot om verder met haar te gaan. Ruim een half jaar later heb ik mijn coaching traject afgesloten en het was geweldig! Rebekka heeft een goede knowhow in psychologie, o.a. in de filosofie van Jung. Deze expertise in combinatie met de oefeningen die zij aanbod, hebben mij goed geholpen om beter inzicht in mezelf te krijgen. De sessies met Rebekka hebben bijgedragen aan een positieve verandering binnen in mij. Haar analyses zijn scherp, haar begeleiding is goed en duidelijk; empathisch en sturend waar nodig. Een coachingstraject is heel persoonlijk, maar zij maakte dat het aangenaam en vertrouwd was. Een goede en waardevolle investering voor jezelf. 10/10 would recommend.

Kathy Ruiz, Marketing Manager Kamer20 en zelfstandig ondernemer

Rebekka heeft mij goed de spiegel voorgehouden. Door goed door te vragen, het coachgesprek af te stemmen op mijn behoefte en kritisch te zijn heb ik vele mooie inzichten verkregen. Rebekka is een professional op haar gebied. Zij heeft mij goed geholpen om mijn leerdoelen te bereiken op een zeer natuurlijke en aangename manier. Bedankt!

Zouhir, supermarktmanager Ahold

Rebekka begeleidt in deze training met begripvolle maar ook duidelijke sturing. Ik heb stappen gezet in het voeren van meer effectieve gesprekken en ik kan nu succesvol een aantal coachinstrumenten toepassen. Vooral haar enthousiasme en professionaliteit maakte deze twee dagen heel waardevol.

Deelnemer Training Coachend Communiceren, Gemeente Amsterdam

Dankzij de gesprekken met Rebekka ben ik mezelf beter leren kennen. Ze wist tijdens de gesprekken goed door mijn (soms wat) chaotische verhalen heen te prikken en gaf mij beknopt en concreet terug waar ik aan zou kunnen werken.

Deelnemer Leiderschapsprogramma Ahold Delhaize 2019

Ik kijk erg fijn terug op de maanden dat ik met Rebekka heb mogen werken. We hebben in een korte tijd een bijzondere band gekregen, omdat zij mijn uitdagingen begreep en ik daardoor altijd vrijuit heb kunnen praten. Het voelt vertrouwd om met Rebekka te praten omdat zij goed kan luisteren en praktische tips geeft voor mijn uitdagingen. Tips die geen open deur zijn en waar ik zonder haar zelf niet snel had gevonden. Daarnaast mocht ik altijd praten over wat er op dat moment speelde, waardoor ik altijd opgelucht en positief gezind de deur uit liep. Door mijn positieve ervaring weet zeker dat Rebekka en ik elkaar in de toekomst weer gaan zien!

Marije Biesterbos, Projectmanager Frisse Blikken

Focusgesprek

Wil jij weten of What Make Me Tick? bij je past? Plan dan hier een vrijblijvend telefonisch gesprek met me in. We onderzoeken dan samen jouw vraag en bekijken wat voor jou de beste oplossing is.

 

rebekka@bureaunieuwemaan.nl

06-16610081

Amsterdam

Privacy verklaring  |  Algemene voorwaarden  |  KVK 53065921 
 |  BTW NL1729.07.500.B02