The Inner Goddess Deepdive

One day retraite at IJburg Beach

Awaken your feminie devine

Wat heeft je adem met leiderschap te maken?

Je adem is het enige autonome proces dat je bewust kunt beïnvloeden. Dat werkt indirect door op andere autonome lichaamsprocessen zoals je hartslag en je hormoonhuishouding.  Hierdoor is je adem hét instrument om stress te reguleren en een dieper contact met jezelf te ervaren. Voor mij is ademwerk de snelste en kortste weg naar de groei in persoonlijk leiderschap. Een optimale ademhaling helpt je om je beter te concentreren en je productiviteit te verhogen. Bovendien maakt het je creatiever en veerkrachtiger en je bent beter in staat om om te gaan alles wat er van je gevraagd wordt – en dat maakt gelukkiger.

Wat is ademwerk?

Ademwerk staat voor de verscheidenheid van ademhalingstechnieken en -oefeningen die je kunt inzetten om je fysieke, mentale, emotionele of spirituele gezondheid te verbeteren. Je kent misschien wel de Pranayma, de Wim Hof of Bukeyto Methode of de ujjayi breath uit de yogales. Kortom; er zijn heel veel stromingen binnen het ademwerk met elk hun eigen visie, eigen techniek en eigen effect.

Transformational Breathwork 

Eén van deze stromingen is Transformational Breathwork. Deze ademtechniek is al eeuwen oud en heeft trauma release en zelfgenezing als belangrijkste doel. 

In een Transformational Breathwork sessie ga je op zo een manier ademen dat je in een andere staat van bewustzijn – een soort trance- terecht komt. In feite ‘pomp’ je zoveel zuurstof door je lichaam dat je lymbisch brein, daar waar je onbewuste huist, het overneemt van je neocortex, het controle gebied in je hersenen.

De wijsheid van je lichaam

Je krijgt toegang tot verdrongen en gedissocieerde pijn en traumadelen die in je celgeheugen zijn opgeslagen. Je stuurt in feite extreem veel energie naar de afgesloten delen in jezelf, waardoor deze delen de vastgehouden spanning kunnen loslaten. Je hoeft niet precies te snappen, te weten waar het over gaat of te verklaren waar het over gaat. Je lichaam kan dit zonder dat je hoofd het begrijpt.

Veilige bedding

Het loslaten gebeurt door beweging of geluid. De muziek die wordt gebruikt stimuleert je om helemaal op te gaan in je proces. Tijdens de sessie wordt een veilige en liefdevolle ruimte gecreeerd zodat je je ondersteund en gezien voelt. Dat is vaak zo anders dan tijdens het oplopen van het trauma. Waarschijnlijk voelde je je toen juist heel eenzaam. Daarom is de begeleiding een belangrijk onderdeel van de heleling en de begeleiding is ook het grote verschil met andere ademtechnieken. Die zorgt voor de  veilige bedding zodat je in staat bent om expressie te geven aan alle emoties of fysieke bewegingen die tijdens een sessie naar boven komen. Daarna is er opluchting en een diepe ontspanning.

Effecten van Transformational Breathwork:
=

Verdieping van het contact met jezelf

=

Vergroten van zelfliefde

=

Vermindering van spanning, stress en angst

=

Vergroten van energie en rust

=

Verwerken van trauma

=

Loslaten van belemmerende overtuigingen

=

Vergroten van gevoel van vrijheid en zelfsturing

=

Vergroten van fysieke en mentale veerkracht 

De magie van Ademwerk

Release van emotionele pijn en spanning

Als ademcoach en Jungiaans begeleider kan ik je bijstaan in grote en kleine veranderprocessen in jouw leven. Door in een ademsessie te werken met onbewuste en afgestoten delen van jezelf, en de pijn en stress te releasen die daar vast is komen te zitten, kan je weer in contact komen met je ziel. Daar vind je de antwoorden die je zoekt en datgene loslaten wat je al zo lang meedraagt maar wat je niet meer dient en je bezieling (terug)vinden.

Een begeleide ademsessie duurt tussen de 2 en 3 uur. Ik begeleid ademsessies voor individuen en in groepsverband.

Contact

Wil je meer weten of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met me op!

Rebekka@bureaunieuwemaan.nl

06-16610081

Amsterdam

Privacy verklaring  |  Algemene voorwaarden  |  KVK 53065921 
 |  BTW NL1729.07.500.B02