Duik in het leven van je dromen

Visualisatie

Visualiseren is je iets voorstellen; je richt je aandacht op je verbeelding. Andere benamingen waarmee ditzelfde proces van visualiseren ook wel wordt beschreven zijn: geleide fantasie, een innerlijke reis maken  en imaginatie.  Als kind maakten we veel en vanzelfsprekend gebruik van het vermogen om ons levendig iets voor te stellen, maar naarmate we ouder werden zijn de meesten van ons dit steeds minder gaan gebruiken.

Duik in het leven van je dromen

Stel je voor dat er vannacht een wonder is gebeurd. Het wonder is dat al jouw dromen zijn uitgekomen. Je leven heeft zicht helemaal ontvouwd zoals jij dat het allerliefste zou willen. Het leven waarin jij jouw purpose, je levensmissie, ten volle leeft.

Stap in je toekomstige zelf

Je ontmoet jezelf in je volle potentie. Jezelf als je helemaal in je kracht staat en alles volledig stroomt. In deze visualisatie kan je letterlijk in deze versie van jezelf stappen en die energie meenemen naar het hier en nu.

De tuin van je hart

In deze visualisatie kan je al het onkruid in de tuin van je hart wieden en in een grote vuurkorf gooien. Al je angsten, zorgen en irritaties die zich in je hart genesteld hebben, kan je opruimen. Zo maak je ruimte voor nieuwe energie en lichtheid.

Je dromen zijn je brandstof

Wanneer jij contact maakt met je dromen en je verlangens, maak je contact met je levensenergie oftewel je innerlijk vuur. Wanneer die energie gevoed wordt jouw vuur groter en groter en gaat steeds beter branden.

Voor mij is contact maken met mijn dromen ook iedere keer weer de manier om sterk en positief in het leven te staan. Door het opschrijven of het tekenen van datgene wat ik zo diep naar verlang, maakt dat ik kansen om die droom te realiseren zie oplichten. Bovendien zie ik hierdoor ook makkelijker wat er allemaal al wel is en waar ik dankbaar voor ben.

Door mijn dromen te kennen, kan ik me beter richten op het positieve elementen in mijn leven. Dat geeft me kracht en houvast en zorgt ervoor dat ik meer en meer geluk en voldoening ervaar. Dat gevoel gun ik jou ook!

Durf te dromen

Je hersenen maken geen onderscheid tussen wat je met je ogen open of met je ogen dicht ziet. Ook maken ze geen onderscheid tussen wat je actief doet of wat je jezelf in gedachten ziet doen. Uit onderzoek blijkt dat als je een actie visualiseert, je dezelfde hersengebieden stimuleert als wanneer je de actie daadwerkelijk uitvoert. Topsporters maken hier dankbaar gebruik van.

Zo visualiseerde Micheal Jordan de opeenvolging van alle bewegingen die hij moest maken om optimaal te presteren. Op het moment dat hij in actie kwam, wist zijn hele systeem al wat er ging komen.

Een sleutel naar geluk

Het creëren van een sterke en positieve mindset is jouw eigen mindpower. Deze kracht is dé sleutel naar geluk, voldoening en het realiseren van je dromen en doelen. Of eigenlijk is het andersom; je kan nog zo hard werken, opleidingen doen, advies inwinnen, maar als je er zelf niet in gelooft of niet in jezelf gelooft dan zal je nooit bereiken waar je naar verlangt.

Visualisatie, meditatie en affirmatie

Dit zijn de drie manieren om aan je mindpower te werken. Affirmaties zijn positieve overtuigingen die je voor jezelf regelmatig uitspreekt, zoals ‘ik ben goed zoals ik ben.’ De begrippen visualisatie en meditatie worden nogal eens door elkaar gebruikt. Het belangrijkste verschil is dat je bij een meditatie focust op het zijn in het hier en nu. Bij een visualisatie spreek je je verbeelding aan en ‘reis’ je naar het verleden of de toekomst. Maar vaak begint een visualisatie met een meditatie-oefening en andersom bevatten geleide meditaties vaak weer elementen uit een visualisatie. Kortom; de technieken overlappen elkaar. Het effect (wetenschappelijk bewezen 😉)  van alle drie technieken is dat het je ontspannen maakt, je prestaties bevordert en je fysieke gezondheid ondersteunt. Reden genoeg om een opging te wagen.

Bureau Nieuwe Maan
IJburglaan 448
1086 ZJ Amsterdam

 

KVK 53065921
BTW NL1729.07.500.B02

Contact
Rebekka van Praag rebekka@bureaunieuwemaan.nl
06 1661 0081