Nieuwe maan

Podcasts

Levensverhalen over passie en purpose

Nieuwe Maan Podcast

Rebekka spreekt met haar gasten over hoe zij hun purpose hebben gevonden, hoe ze die nu vormgeven in het dagelijks leven én wat deze tocht hen gebracht heeft.

Luister op jouw favorite kanaal
of hier op de website

=

Aflevering 8

Projectmanager in groep 3

Franka Dammerman startte als Young Professional bij een flitsend organisatieadviesbureau en hielp organisaties met veranderen en het ontwikkelen van mensen. Ze leerde er veel, het werk was leuk en collega’s werden vrienden, maar toch knaagde er iets. Dat was het verlangen om werkelijk van betekenis te zijn en om bij te dragen aan de groei van anderen. Ze nam ontslag, reisde naar Zweden, het land van het nieuwe onderwijssysteem: gepersonaliseerd leren. Dat betekent dat ieder kind op zijn of haar eigen tempo zich mag ontwikkelen. Nu staat ze ook zelf voor de klas en dat vindt ze geweldig. Franka’s droom is om zelf een school op te richten. Waar en wanneer die school er komt is nog niet zeker, maar dat deze droom op een dag gerealiseerd is, dat staat als een huis. Want Franka straalt als ze praat over haar passie voor onderwijs en kinderen. Die bevlogenheid geeft de energie om iedere dag weer te gaan voor haar droom.

=

Aflevering 7

Bye bye alcohol

Makkelijk gezegd, maar moeilijk gedaan. In deze podcast vertelt Esther ten Hove van Sober in Life hoe het is om midden in het moderne leven te staan als 25-jarige en een besluit te nemen dat je wereld op zijn kop zet: niet meer drinken. Door onze culturele codes is het verdacht wanneer je op vrijdagmiddag dat glas wijn afslaat en over de weerstand die ze kreeg toen ze besloot het roer om te gooien. Esther moest zich verantwoorden wanneer ze zei dat ze liever een spaatje wilde. Nu inspireert ze anderen om werkelijk te veranderen met een online platform, een 40-dagen geen alcohol challenge én het boek ‘Morgen stop ik echt’. Een gesprek met a rebel on a mission; over veranderen, support en zelfliefde

=

Aflevering 6

Door de angst heen. Het vraagt moed om echt voor je purpose te kiezen.

In deze solo-aflevering vertelt Rebekka van Praag over haar zoektocht naar haar purpose. Eigenlijk was het meer een zoektocht naar lef. Het loslaten van controle en zekerheid riep zoveel angst op dat het lang duurde voor ze durfde te kiezen voor wat ze echt wilde. Er was een groot verlies voor nodig om in te zien dat het leven te kort is om te blijven hangen in datgene wat je ongelukkig maakt. Een verhaal over luisteren naar je hart, de angst voelen en toch de sprong wagen.

=

Aflevering 5

Door andere mensen echt te zien, ontketen je hun potentieel

Voor Johan Roodenrijs is zijn werk als supermarktmanager veel meer dan zorgen dat de tomaten goed liggen. Voor hem is het dé manier om mensen in hun kracht te zetten. Johan wil een positieve bijdrage leveren aan het leven van anderen, door mensen het gevoel te geven dat ze er echt mogen zijn. Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. ‘Wanneer ik voorbij de eerste indruk kijk, zie ik de kwaliteiten van de ander. Dat is iets wat ikzelf gemist heb en dat probeer ik nu terug te geven.’ Een open gesprek over vooroordelen, ADHD, opgroeien in de Schilderswijk en een lange zoektocht naar innerlijke rust.

=

Aflevering 4

Het is belangrijk om je bewust te worden van je eigen neigingen en dynamieken.

Rob van Drunen is mede-eigenaar van Mannenkracht en organiseert persoonlijke ontwikkeling- en bewustwordingsprogramma’s speciaal voor mannen. Nu heeft Rob met zijn compagnons het boek ‘Het is tijd man!’ geschreven. De missie van dit boek is mannen helpen met het doorbreken van hun (zelf)beelden en (onbewuste) overtuigingen over man-zijn en opnieuw te kiezen wat voor een man je wil en kunt zijn. Dit boek draagt bij aan de diepere en lang niet altijd uitgesproken purpose van Rob; het creëren van bewustwording en zelfliefde. Een gesprek over man-zijn, schrijven, relaties, het vaderschap en persoonlijke ontwikkeling. Ook leuk voor vrouwen 😉

=

Aflevering 3

Rascisme bespreekbaar maken is geen makkelijke purpose als je van harmonie houdt

Ruth Nahumury houdt zich al meer dan tien jaar bezig met diversiteit en inclusiviteit. Vanuit haar bureau No Labels werkt zij aan een inclusievere arbeidsmarkt. En als moeder van een bi-cultureel gezin komen de thema’s als gelijkheid, racisme en vooroordelen heel dichtbij. Ze heeft moeten leren te dealen met spannende confrontaties, terwijl ze juist zo van harmonie houdt. Ruth vertelt hoe deze persoonlijke ervaringen haar purpose vorm geven.

=

Aflevering 2

Van marineschip naar yogamat

In deze podcast vertelt Marco Rodie hoe hij, via de wereld van de marine en de consultancy eigenaar van yogaschool Thrive is geworden en hoe daarmee verschillende kanten van zijn persoonlijkheid in zijn werk samenkomen.

=

Aflevering 1

Lancering van Nieuwe Maan Podcast

In deze podcast vertelt Rebekka over het waarom van Podcast Nieuwe Maan

Levensverhalen over passie en purpose.

Dit is jouw podcast voor een flinke dosis inspiratie en handvatten als jij met meer bezieling en met meer zingeving wil leven.

Duik in het leven van je dromen

Wil jij weten hoe jouw ideale leven er uit ziet? Jouw leven dat is getransformeerd tot de meest ideale versie. Alles wat jij graag wilt bereiken is werkelijkheid geworden.

Nieuwsgierig? Doe deze visualisatie-oefening en duik in je eigen droomleven.

Contact

Wil je meer weten of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met me op!

Rebekka@bureaunieuwemaan.nl

06-16610081

Amsterdam

Privacy verklaring  |  Algemene voorwaarden  |  KVK 53065921 
 |  BTW NL1729.07.500.B02