Nieuwe maan

Podcasts

Levensverhalen over passie en purpose

Nieuwe Maan Podcast

Rebekka spreekt met haar gasten over hoe zij hun purpose hebben gevonden, hoe ze die nu vormgeven in het dagelijks leven én wat deze tocht hen gebracht heeft.

Luister op jouw favorite kanaal
of hier op de website

=

Aflevering 6

Door de angst heen. Het vraagt moed om echt voor je purpose te kiezen.

In deze solo-aflevering vertelt Rebekka van Praag over haar zoektocht naar haar purpose. Eigenlijk was het meer een zoektocht naar lef. Het loslaten van controle en zekerheid riep zoveel angst op dat het lang duurde voor ze durfde te kiezen voor wat ze echt wilde. Er was een groot verlies voor nodig om in te zien dat het leven te kort is om te blijven hangen in datgene wat je ongelukkig maakt. Een verhaal over luisteren naar je hart, de angst voelen en toch de sprong wagen.

=

Aflevering 5

Door andere mensen echt te zien, ontketen je hun potentieel

Voor Johan Roodenrijs is zijn werk als supermarktmanager veel meer dan zorgen dat de tomaten goed liggen. Voor hem is het dé manier om mensen in hun kracht te zetten. Johan wil een positieve bijdrage leveren aan het leven van anderen, door mensen het gevoel te geven dat ze er echt mogen zijn. Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. ‘Wanneer ik voorbij de eerste indruk kijk, zie ik de kwaliteiten van de ander. Dat is iets wat ikzelf gemist heb en dat probeer ik nu terug te geven.’ Een open gesprek over vooroordelen, ADHD, opgroeien in de Schilderswijk en een lange zoektocht naar innerlijke rust.

=

Aflevering 4

Het is belangrijk om je bewust te worden van je eigen neigingen en dynamieken.

Rob van Drunen is mede-eigenaar van Mannenkracht en organiseert persoonlijke ontwikkeling- en bewustwordingsprogramma’s speciaal voor mannen. Nu heeft Rob met zijn compagnons het boek ‘Het is tijd man!’ geschreven. De missie van dit boek is mannen helpen met het doorbreken van hun (zelf)beelden en (onbewuste) overtuigingen over man-zijn en opnieuw te kiezen wat voor een man je wil en kunt zijn. Dit boek draagt bij aan de diepere en lang niet altijd uitgesproken purpose van Rob; het creëren van bewustwording en zelfliefde. Een gesprek over man-zijn, schrijven, relaties, het vaderschap en persoonlijke ontwikkeling. Ook leuk voor vrouwen 😉

=

Aflevering 3

Rascisme bespreekbaar maken is geen makkelijke purpose als je van harmonie houdt

Ruth Nahumury houdt zich al meer dan tien jaar bezig met diversiteit en inclusiviteit. Vanuit haar bureau No Labels werkt zij aan een inclusievere arbeidsmarkt. En als moeder van een bi-cultureel gezin komen de thema’s als gelijkheid, racisme en vooroordelen heel dichtbij. Ze heeft moeten leren te dealen met spannende confrontaties, terwijl ze juist zo van harmonie houdt. Ruth vertelt hoe deze persoonlijke ervaringen haar purpose vorm geven.

=

Aflevering 2

Van marineschip naar yogamat

In deze podcast vertelt Marco Rodie hoe hij, via de wereld van de marine en de consultancy eigenaar van yogaschool Thrive is geworden en hoe daarmee verschillende kanten van zijn persoonlijkheid in zijn werk samenkomen.

=

Aflevering 1

Lancering van Nieuwe Maan Podcast

In deze podcast vertelt Rebekka over het waarom van Podcast Nieuwe Maan

Levensverhalen over passie en purpose.

Dit is jouw podcast voor een flinke dosis inspiratie en handvatten als jij met meer bezieling en met meer zingeving wil leven.

Ik heb hele prettige ervaring met Rebekka. Ze laat je goed nadenken over jezelf, is niet bang om je te confronteren en verliest de realiteit niet uit het oog. Daardoor had ik elke sessie meerdere "besef-momentjes" over mezelf. Verder is ze heel prettig in de omgang en voelde ik me volledig op mijn gemak om alles waar ik mee zat, open te bespreken. Het traject heeft mij geholpen om een beter zicht te krijgen op mijn talenten en op wat voor manieren ik die kan inzetten.

Frits Thissen, Client Succes Manager, maart 2021

Enorm prettige ervaring gehad bij Rebekka tijdens mijn Nieuwe Maan loopbaan traject. Hiervoor nog nooit een coach traject doorlopen maar kan het iedereen aanbevelen: het is inzichtelijk (bye bye tunnelvisie), positief en van toegevoegde waarde voor je (loopbaan)ontwikkeling in welk stadium dan ook. Ik heb geleerd bepaalde topics te omarmen en andere los te kunnen laten. Een coach gaat geen magische woorden zeggen, maar helpt je wel met de juiste vragen en ideeën. Erg verfrissend!

Marcella Kneppers, Data Scientist Innovation, maart 2021

Rebekka heeft mij in het eerste half jaar van mijn carrière bij mijn werkgever gecoacht. Vanaf het eerste gesprek had ik meteen veel vertrouwen in haar als coach. Ze geeft veel ruimte voor eigen inbreng en je eigen ontwikkelplan, maar weet ook op het juiste moment in te zoomen op voor jou nog onbewust gedrag. Rebekka is goed in het stellen van verdiepende vragen waardoor je op mooie nieuwe inzichten komt. Aan de andere kant kan ze soms ook zeggen waar het op staat wanneer je er zelf om heen draait, wat ik als zeer prettig heb ervaren. Rebekka weet zich als coach aan te passen aan jouw stijl en leerbehoefte, waardoor je snel stappen zet. Zeker een aanrader & een topcoach!
Daan Vonk, Projectmanager Frisse Blikken

Rebekka is een kundige coach en een prettig mens. Ze geeft richting, maar laat je zelf deuren openen waarvan je niet wist dat ze er waren. Ze geeft jou de lead in de coachings en weet een vertaalslag te maken van je verhalen naar concrete modellen waarmee je aan de slag kan. Een aanrader als je een verdiepingsslag wil maken op (persoonlijk) leiderschap.

Sophie de Haan, Personel & Organisation Advisor Van Oord

Ik kijk erg fijn terug op de maanden dat ik met Rebekka heb mogen werken. We hebben in een korte tijd een bijzondere band gekregen, omdat zij mijn uitdagingen begreep en ik daardoor altijd vrijuit heb kunnen praten. Het voelt vertrouwd om met Rebekka te praten omdat zij goed kan luisteren en praktische tips geeft voor mijn uitdagingen. Tips die geen open deur zijn en waar ik zonder haar zelf niet snel had gevonden. Daarnaast mocht ik altijd praten over wat er op dat moment speelde, waardoor ik altijd opgelucht en positief gezind de deur uit liep. Door mijn positieve ervaring weet zeker dat Rebekka en ik elkaar in de toekomst weer gaan zien!

Marije Biesterbos, Projectmanager Frisse Blikken

Na een zoektocht voor een carrière coach, kwam ik bij Rebekka terecht. Haar hartelijkheid, luisterende oor en openheid zorgden ervoor dat ik na het intake gesprek besloot om verder met haar te gaan. Ruim een half jaar later heb ik mijn coaching traject afgesloten en het was geweldig! Rebekka heeft een goede knowhow in psychologie, o.a. in de filosofie van Jung. Deze expertise in combinatie met de oefeningen die zij aanbod, hebben mij goed geholpen om beter inzicht in mezelf te krijgen. De sessies met Rebekka hebben bijgedragen aan een positieve verandering binnen in mij. Haar analyses zijn scherp, haar begeleiding is goed en duidelijk; empathisch en sturend waar nodig. Een coachingstraject is heel persoonlijk, maar zij maakte dat het aangenaam en vertrouwd was. Een goede en waardevolle investering voor jezelf. 10/10 would recommend.

Kathy Ruiz, Marketing Manager Kamer20 en zelfstandig ondernemer

Dankzij de gesprekken met Rebekka ben ik mezelf beter leren kennen. Ze wist tijdens de gesprekken goed door mijn (soms wat) chaotische verhalen heen te prikken en gaf mij beknopt en concreet terug waar ik aan zou kunnen werken.

Deelnemer Leiderschapsprogramma Ahold Delhaize 2019

Contact

Wil je meer weten of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met me op!

Rebekka@bureaunieuwemaan.nl

06-16610081

Amsterdam

Privacy verklaring  |  Algemene voorwaarden  |  KVK 53065921 
 |  BTW NL1729.07.500.B02