Nieuwe Maan Podcast

Levensverhalen over groei

Nieuwe Maan Podcast

Rebekka spreekt met haar gasten over hun ontwikkeling in hun (persoonlijk) leiderschap, over hoe zij hun purpose hebben gevonden, hoe ze die nu vormgeven in het dagelijks leven én wat deze tocht hen gebracht heeft.

Luister de podcast hier vanaf de website of in je favoriete podcast-app.

=

Aflevering 20

Goddelijke seks: de zoektocht naar liefde, vrijheid en creatie – een gesprek met schrijfster en energy trainer Hermelijn van der Meijden

Goddelijke seks; waar en hoe kan je dat vinden? Het boek Negen geheimen van de vrouw is een zeer persoonlijk verslag  van een ontdekkingsreis naar diepere verbinding met jezelf én met de ander. Schrijfster en energy trainer Hermelijn van de Meijden gaat in deze zoektocht niets uit de weg; vol in de confrontatie met zichzelf en alle pijn en onzekerheid die daarbij hoort. Vervolgens schrijft ze er een boek over; eerlijk, grappig, juicy en inspirerend. Dit gesprek slingert langs oude, vergeten wijsheden, het verschil en de overeenkomst tussen mannen en vrouwen, de kracht van de baarmoeder, energie en natuurlijk ook langs de brandende vraag ‘Wat is goddelijke seks?’.

=

Aflevering 19

Leiderschap is zelfinzicht – Een gesprek met militair vlieger Dominique Schreinemachers

Dominique Schreinemachers, voormalig Cougar helicopterpilote, is hard op weg om de volgende Antony Robins te worden. “Ik geloof dat we echt een betere wereld krijgen als mensen meer zelfinzicht hebben. Als ze beter snappen waar hun gedrag vandaan komt en dat ze kunnen dealen met hun gevoel zou een hoop ellende schelen”, aldus Dominique. “Daar wil ik echt iets in betekenen. Het klinkt misschien wat hoogdravend, maar ik doe alleen maar Moonshots. Ik geloof als je daar je energie op richt dat het dan ook gebeurt.” In deze podcast spreek ik met Dominique over leiderschap, het verschil tussen mannen en vrouwen, wat zij geleerd heeft van haar werk als militair en wat het moederschap haar gebracht heeft. In al deze onderwerpen komt telkens haar authentieke blik op de wereld naar voren én de manier waarop ze haar eigen pad bewandeld; met een groot hart maar zonder zich te veel aan te trekken van een ander.

=

Aflevering 18

Ben je bereid om te dealen met het ongemak? – Daniël Kluken over persoonlijk leiderschap en bewustwording

Daniël Kluken is een internationale High Performance expert. Dat wil zeggen dat hij mensen begeleidt die onder veel druk grote prestaties moeten of willen leveren. Maar onder al dat succes huist veelal het gevoel van leegte. Dat gevoel kende Daniël zelf in zijn eigen leven ook. ‘Er was een punt waarop ik geen energie meer had om mijn oude leven vol te houden. Ik moest met alles breken om mezelf opnieuw uit te vinden en weer op te bouwen.’ Veel mensen streven naar een leven met Rainbows en Unicorns en richten zich steeds op het volgende succes. Ze zoeken in de buitenwereld naar vervulling, maar als je niet echt jezelf bent, loop je uiteindelijk leeg. Echt leiderschap gaat er wat Daniel betreft over dat je rollen en patronen die je ooit hebt geleerd aflegt om echt jezelf te zijn. Maar dat is een pijnlijk proces en de vraag is uiteindelijk of je bereid bent om met dat discomfort om te gaan. Het maakt het leven misschien niet gemakkelijker maar wel interessanter.

=

Aflevering 17

Expressie geven aan wat er in je leeft is de ultieme vrijheid – een gesprek met stembevrijder Anna Fernhout

‘Stembevrijding is door middel van je stem expressie geven aan dat wat je voelt, wat er van binnen leeft. Dat geeft vrijheid. Voor sommige mensen is het namelijk super spannend om dit te doen’. Dit is volgens Anna Fernhout, directeur van het Centrum voor Stembevrijding wat zingen kan brengen. ‘Muziek is het meest kwetsbare wat ik te geven heb. Dus daar moet ik volledig bij aanwezig zijn’. Die kwetsbaarheid maakt dat anderen zich ook kunnen openen. Daardoor ontstaat er iets magisch tijdens haar concerten. Muziek en zang hebben het vermogen om je te verbinden met jezelf én met anderen op een diepere laag. Dat is helend en kan je bewustzijn vergroten. In dit gesprek meander ik met Anna langs de thema’s zelfexpressie, spiritualiteit, zielsverbindingen, leven met de polariteiten in jezelf en je stem laten horen. Met een prachtig bonusliedje tot slot.

=

Aflevering 16

Diepziel duiken – Met Lars Faber

Lars Faber is schrijver, opleider en muzikant met een grote passie voor spiritualiteit en bewustwording. In dit gesprek vertelt Lars over hoe hij kijkt naar bewustzijnsontwikkeling, of liever nog, ‘diepziel duiken’. Zo noemt hij het afdalen in je eigen kelder, waar de verboden en verstoten delen van onze ziel verborgen liggen. ‘Door traumatische verwondingen in onze jeugd hebben we al heel jong van onszelf afgesloten om maar niet die pijn te hoeven voelen. Maar als je die pijn en emoties blijft onderdrukken dan vlakt uiteindelijk je ziel af en raak je jouw levensenergie kwijt’ zegt Lars. Mensen weer in contact brengen met die verloren delen zodat ze hun bezieling terugvinden is de rode draad in Lars’ werk. Dat doet hij met een hoop diepgang en lol en een fuck it list in zijn achterzak.

=

Aflevering 15

Het ontwikkelen van je zachte kant is de sleutel voor succes – Monique Schuurmans, specialist in ondernemerschap

Monique Schuurmans helpt ondernemers om hun ‘zachte kant’ te versterken. Volgens Monique is het belangrijk om jezelf goed te kennen; weten wat jouw ambitie of intentie is, je waarden en kwaliteiten kennen, maar ook weten hoe je jezelf soms, onbewust, tegenhoudt. De bron van je eigen belemmeringen ligt meestal op emotioneel niveau. Emoties beïnvloeden je gedrag, veel vaker dan je zou denken, ook in een zakelijke context. Wanneer je je onvoldoende bewust bent van de invloed van jouw emoties op de dingen die je doet, verlies je jouw vrijheid als ondernemer. Wat Monique betreft gaat succesvol ondernemerschap dus vooral over zelfkennis, zelfsturing, wendbaarheid, motivatie en persoonlijk leiderschap. Een gesprek over het ontwikkelen van ondernemerschap en leven vanuit je hart.

=

Aflevering 14

Groei begint met vertrouwen – Met Allard Droste

Allard Droste is een veelzijdig mens; schrijver van twee boeken (Semco in de polder en Groeien door te delen), heeft als ondernemer succesvol een zelfsturende organisatie gecreëerd en is spreker, professioneel dromer. In dit interview spreek ik met Allard over persoonlijke ontwikkeling en (persoonlijk) leiderschap. Hoe kijkt hij daartegenaan? Vertrouwen is voor Allard de basis van groei. Dit geldt voor zowel voor persoonlijke groei als wel voor de groei van teams en organisaties. Allard vertelt over zijn eigen reis in persoonlijke groei en zijn droom voor de toekomst: samen leven vanuit vertrouwen, meer naar elkaar omkijken en groeien door te delen.

=

Aflevering 13

Voelen en je kwetsbaar opstellen zou je op school moeten leren. Een gesprek met Robin van Soolingen

Als oud karatekampioen heeft Robin zich de kunst van het bewegen eigen gemaakt. Nu gebruikt hij die ervaringen door, als coach en trainer, de beweging van anderen te lezen. Hij weet daarbij verborgen patronen aan te wijzen en die zo zichtbaar te maken. Hierdoor kan de ander voelen, reflecteren en groeien. ‘”There is a crack in everything and that is where the light get in” en ik ben niet bang om die crack te maken en samen met de ander te kijken naar de kwetsbaarheid die onder het schild verborgen ligt’.  Want iedereen heeft kwetsbaarheden, die beschermd worden door een harde laag volgens Robin. Persoonlijke groei is dat je daar naar kunt kijken zodat al die delen van jezelf mee mogen doen. Dit is een filosofisch gesprek over je eigen kwetsbaarheid onder ogen durven zien, heel worden en de balans vinden in jezelf.

=

Aflevering 12

Hoe werkt bewustzijnsontwikkeling? – Met Aukje van de Vorstenbosch

Aukje is opleider en begeleider op het gebied van energetisch waarnemen en bewustzijnsontwikkeling en heeft de School voor Energetisch Waarnemen opgericht. Ze begeleidt organisaties en individuen om de informatie die onbewust is, zichtbaar en werkbaar te maken. Ontwikkeling van bewustzijn gaat over het (h)erkennen van je waarheid en keuzes durven maken vanuit je ziel. Hoe gemakkelijker je ondanks je angsten iets tóch doet, en hoe minder validatie van anderen je zoekt, hoe vrijer je bent om je ziel waarachtig tot uitdrukking te brengen. Dat vergt training. In dit gesprek komen allerlei fases in de bewustzijnsontwikkeling van de mens aan de orde waarin Aukjes eigen levensverhaal de rode draad is.

=

Aflevering 11

Hoe wil je jouw liefde van betekenis laten zijn? Dat is je purpose! – Hylke Bonnema

Hylke Bonnema is opleider in systemisch werken (familie-opstellingen) en intuïtief coachen. Dat doet hij vanuit een spirituele en holistische visie. Hij begeleid mensen bij de reis naar binnen zodat zij daar ontdekken wat tot dan toe onbewust is gebleven. Maar daarvoor moet je volgens Hylke ook echt durven voelen en lef hebben om je verantwoordelijkheid te nemen voor de consequenties. In dit gesprek vertelt Hylke wat volgens hem purpose nu eigenlijk is. En we gaan langs de geschiedenis van onze eigen families; van het Jodendom, de Tweede Wereldoorlog en thema’s als schuld dragen, de verstrikkingen van de onuitgesproken verhalen die kunnen vasthouden tot aan ondernemerschap. Want als je niet weet waar je vandaan komt, weet je ook niet waar je naar toe gaat.

=

Aflevering 10

Lessen in geluk

Nog maar 27 is Nick Bats als hij door een motorongeluk met een dwarslaesie in een rolstoel beland. Dat weerhoudt hem echter niet om minder te genieten van het leven. Sterker nog; Nick is juist dankbaar dat hij dit heeft meegemaakt omdat hij daardoor zoveel mooie lessen heeft geleerd. Hij kiest ervoor om het leven met alles erop en eraan te omarmen. “Pijn is onvermijdelijk maar er aan lijden is een keuze. Vraag je niet af waarom iets gebeurt, maar kijk hoe je er mee om kan gaan, en wat je ervan kan leren.” aldus Nick. “Wanneer je je hart openstelt en vooral kijkt naar wat er wel is, dan is dat zoveel om blij van te worden.” Met zijn levenslessen inspireert hij nu anderen door te laten zien dat geluk van binnenuit komt. Daarom gaat hij onder andere scholen langs om met kinderen uit groep 8 hierover te praten. Deze podcast is een luchtig gesprek over hoe je kunt dealen met de zware kanten van het leven.

=

Aflevering 9

Mijn werk voelt iedere keer als thuiskomen. 

Als je één woord moet noemen dat Floor van Loon beschrijft dan is het wel energie. Floor is creatief therapeut en begeleidt ouders en kinderen. Met een enorme passie vertelt ze over haar vak en haar cliënten. Floor werkt met allerlei creatieve technieken omdat expressie en beweging helpt bij het begrijpen van wat er speelt; in het kind zelf of bij de ouders. Samen spelen en ontdekken is hierin key, want daardoor ontstaat er altijd iets nieuws. Dat is ook precies waar ze de meeste energie van krijgt in haar werk. ‘Ik maak een speeltuin waarin er ruimte is voor alles. Daarin gaan we op ontdekkingstocht. Dat kan door tekenen, boetseren maar ook door bijvoorbeeld door kneedgum op het raam plakken.’ Een gesprek over hoe het is om te werken met heel je hart.

=

Aflevering 8

Projectmanager in groep 3

Franka Dammerman startte als Young Professional bij een flitsend organisatieadviesbureau en hielp organisaties met veranderen en het ontwikkelen van mensen. Ze leerde er veel, het werk was leuk en collega’s werden vrienden, maar toch knaagde er iets. Dat was het verlangen om werkelijk van betekenis te zijn en om bij te dragen aan de groei van anderen. Ze nam ontslag, reisde naar Zweden, het land van het nieuwe onderwijssysteem: gepersonaliseerd leren. Dat betekent dat ieder kind op zijn of haar eigen tempo zich mag ontwikkelen. Nu staat ze ook zelf voor de klas en dat vindt ze geweldig. Franka’s droom is om zelf een school op te richten. Waar en wanneer die school er komt is nog niet zeker, maar dat deze droom op een dag gerealiseerd is, dat staat als een huis. Want Franka straalt als ze praat over haar passie voor onderwijs en kinderen. Die bevlogenheid geeft de energie om iedere dag weer te gaan voor haar droom.

=

Aflevering 7

Bye bye alcohol

Makkelijk gezegd, maar moeilijk gedaan. In deze podcast vertelt Esther ten Hove van Sober in Life hoe het is om midden in het moderne leven te staan als 25-jarige en een besluit te nemen dat je wereld op zijn kop zet: niet meer drinken. Door onze culturele codes is het verdacht wanneer je op vrijdagmiddag dat glas wijn afslaat en over de weerstand die ze kreeg toen ze besloot het roer om te gooien. Esther moest zich verantwoorden wanneer ze zei dat ze liever een spaatje wilde. Nu inspireert ze anderen om werkelijk te veranderen met een online platform, een 40-dagen geen alcohol challenge én het boek ‘Morgen stop ik echt’. Een gesprek met a rebel on a mission; over veranderen, support en zelfliefde

=

Aflevering 6

Door de angst heen. Het vraagt moed om echt voor je purpose te kiezen.

In deze solo-aflevering vertelt Rebekka van Praag over haar zoektocht naar haar purpose. Eigenlijk was het meer een zoektocht naar lef. Het loslaten van controle en zekerheid riep zoveel angst op dat het lang duurde voor ze durfde te kiezen voor wat ze echt wilde. Er was een groot verlies voor nodig om in te zien dat het leven te kort is om te blijven hangen in datgene wat je ongelukkig maakt. Een verhaal over luisteren naar je hart, de angst voelen en toch de sprong wagen.

=

Aflevering 5

Door andere mensen echt te zien, ontketen je hun potentieel

Voor Johan Roodenrijs is zijn werk als supermarktmanager veel meer dan zorgen dat de tomaten goed liggen. Voor hem is het dé manier om mensen in hun kracht te zetten. Johan wil een positieve bijdrage leveren aan het leven van anderen, door mensen het gevoel te geven dat ze er echt mogen zijn. Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. ‘Wanneer ik voorbij de eerste indruk kijk, zie ik de kwaliteiten van de ander. Dat is iets wat ikzelf gemist heb en dat probeer ik nu terug te geven.’ Een open gesprek over vooroordelen, ADHD, opgroeien in de Schilderswijk en een lange zoektocht naar innerlijke rust.

=

Aflevering 4

Het is belangrijk om je bewust te worden van je eigen neigingen en dynamieken.

Rob van Drunen is mede-eigenaar van Mannenkracht en organiseert persoonlijke ontwikkeling- en bewustwordingsprogramma’s speciaal voor mannen. Nu heeft Rob met zijn compagnons het boek ‘Het is tijd man!’ geschreven. De missie van dit boek is mannen helpen met het doorbreken van hun (zelf)beelden en (onbewuste) overtuigingen over man-zijn en opnieuw te kiezen wat voor een man je wil en kunt zijn. Dit boek draagt bij aan de diepere en lang niet altijd uitgesproken purpose van Rob; het creëren van bewustwording en zelfliefde. Een gesprek over man-zijn, schrijven, relaties, het vaderschap en persoonlijke ontwikkeling. Ook leuk voor vrouwen ;-)

=

Aflevering 3

Rascisme bespreekbaar maken is geen makkelijke purpose als je van harmonie houdt

Ruth Nahumury houdt zich al meer dan tien jaar bezig met diversiteit en inclusiviteit. Vanuit haar bureau No Labels werkt zij aan een inclusievere arbeidsmarkt. En als moeder van een bi-cultureel gezin komen de thema’s als gelijkheid, racisme en vooroordelen heel dichtbij. Ze heeft moeten leren te dealen met spannende confrontaties, terwijl ze juist zo van harmonie houdt. Ruth vertelt hoe deze persoonlijke ervaringen haar purpose vorm geven.

=

Aflevering 2

Van marineschip naar yogamat

In deze podcast vertelt Marco Rodie hoe hij, via de wereld van de marine en de consultancy eigenaar van yogaschool Thrive is geworden en hoe daarmee verschillende kanten van zijn persoonlijkheid in zijn werk samenkomen.

=

Aflevering 1

Lancering van Nieuwe Maan Podcast

In deze podcast vertelt Rebekka over het waarom van Podcast Nieuwe Maan