Nieuwe maan

Over Ruth

Van ‘wat wil ik worden’ naar ‘wie wil ik zijn?’

De veranderende mens

Van huis uit ben ik bedrijfskundig econoom en mijn werkende leven ben ik gestart als consultant bij een groot organisatieadviesbureau. Daar heb ik bedrijven geholpen met verandertrajecten. Mijn specialisme is de veranderende mens, want ik geloof dat verandering altijd via de mens gaat. Van daaruit heb ik me gespecialiseerd in bewustzijnsontwikkeling en (persoonlijk) leiderschap, want ik ben mateloos gefascineerd door het gedrag van de mensen en de onderliggende (onbewuste) beweegredenen. 

Ik ben in staat om de zakelijke en de menselijke kant te verbinden. Als coach, trainer en programma-manager begeleid ik individu en organisatie bij het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap. Dit zijn fundamentele verandertrajecten, die leiden tot meer veerkracht, flexibiliteit, energie en (werk)geluk.  

Sinds 2011 ben ik zelfstandig ondernemer. Dit is voor mij een vorm van leven, die aansluit bij mijn waarden: plezier, zorgzaamheid, vrijheid en verantwoordelijkheid.

Ruth van Venrooij

Wie wil je zijn? Daar ligt de sleutel!

Ik geloof er in dat, wanneer mensen bewustzijn creëren en gaan staan voor hun persoonlijk leiderschap, dat dit keuzevrijheid geeft. Je bent altijd meer dan hoe je jezelf kent. Door jezelf nog verder te onderzoeken ontdek je andere kanten van jezelf en dat geeft ruimte. Vanuit die ruimte kan je handelen en nog meer je eigen pad bewandelen; je creëert daarmee je eigen speelveld. Niet het antwoord op de vraag ‘wat wil ik worden?’, maar ‘wie wil ik zijn?’, dat is de weg naar authenticiteit. Zo kan je jouw leven vormgeven naar wat echt belangrijk voor je is. Volgens mij heeft iedereen dit ergens ooit in zijn leven te doen; echte eigen keuzes maken.

Vanuit zelfinzicht naar meer authenticiteit en vrijheid

Jouw eigen keuzes maken en afgestemd zijn op jouw eigen waarden, zorgt voor meer geluk. Als je weet wie je wil zijn en de stappen zet die daaruit voortkomen, dan ga je ook door een andere bril naar de buitenwereld kijken. Ik geloof dat je dan jezelf en de keuzes die je maakt, meer kunt accepteren. Dat geeft stabiliteit en energie en minder negatieve emoties zoals bijvoorbeeld jaloezie en woede. Wanneer iedereen werkt vanuit zelfinzicht en authenticiteit, wordt de wereld mooier!

Integrale werkwijze

Ik ben down to earth en verdiepend. Ik daag je uit om echt op zoek te gaan naar de verborgen antwoorden in jezelf. Mijn aanpak is integraal. Dat betekent dat ik verschillende methoden en technieken toepas. Zo werk ik vanuit een theoretische achtergrond, waarbij ik allerlei modellen gebruik die jou meer inzicht geven. Je kunt ook intuïtieve en ervaringsgerichte oefeningen verwachten, zoals visualisaties en geleide meditaties. Integraal betekent voor mij ook dat we alle levensgebieden bekijken; werk, privé, relaties, en vitaliteit. We onderzoeken je gedragspatronen in al deze gebieden, want voor mij is de mens één geheel en staat alles met elkaar in verbinding.

Klanten o.a.

Met heel veel plezier werk ik samen met:

R

Ahold Delhaize

R

ING

R

Marqt

R

Yacht

R

Lepaya

R

ROC Haarlem

R

ROC A12

R

Rabobank

Voor deze organisaties draag ik bij aan de groei en ontwikkeling van hun Young Professionals.

Opleidingen

Aan de Universiteit van Amsterdam heb ik Economie en Bedrijfskunde gestudeerd. Mijn trainers- en coachopleidingen heb ik gedaan bij Move a Mountain, de Onderstroom, en OERsterk. Ik ben  gecertificeerd Integrale Levensstijlcoach en gespecialiseerd in stressreductie en het werken met onderliggende gedragspatronen en overtuigingen. Daarnaast ben ik gecertificeerd in het TSSI Insight (Disc en drijfveren).

“Ruth is een goede coach die je echt uitdaagt om dieper na te gaan denken waarom je bepaalde dingen denkt. En juist het uitdagen van die gedachtegang is zo belangrijk. Ook al zorgt het voor ongemak soms, het laat je echt op een andere manier nadenken. Mijn mindset is positief veranderd na dit coachtraject!”

Fien, maart 2021

“Er is zoveel veranderd in de tijd van het coaching traject! De gesprekken hebben mij een objectieve blik gegeven op mijn verhalen, en toch een soort bevestiging van dingen die ik dacht, maar ook een kritische out-of-the-box blik. Heel fijn om dan zo te kunnen praten en sparren.” 

Andrea, voorjaar 2021

“Ruth was precies de coach waar ik behoefte aan had. Kritisch, nuchter (als in niet zweverig), praktisch, ze liet me nadenken en daagde me uit om met sommige dingen aan de slag te gaan.”

Renate, voorjaar 2021

Reacties op trainingen van Ruth

Love Ruth!
Ruth echt super energieke trainer die leuk de training gaf. Soms streng wat we als groep zeker nodig hadden om te starten en na pauze weer door te gaan
Ruth is een topper!
Ruth bedankt voor het top weekend en het streets weer een beetje verder pushen zodat we beter nadenken en kritisch zijn naar elkaar.
Ruth is echt een topper, enthousiast energiek en aanpakker.

Contact

Wil je meer weten of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met me op!

Ruth@bureaunieuwemaan.nl

06-48121404

Haarlem

Privacy verklaring  |  Algemene voorwaarden  |  KVK 53065921 
 |  BTW NL1729.07.500.B02