Over mij

De route naar authentiek leiderschap

Innerlijke vrijheid als ultiem doel

Vrijheid is mijn belangrijkste waarde. Ik droom van een wereld waarin ieder mens werkelijk vrij is. Niet alleen een wereld waarin ieder mens vrij is om te leven zoals hij of zij wil, nee het gaat een stap verder. Ik droom van een wereld waarin ieder mens innerlijke vrijheid bereikt. Daarbij wil ik mensen, individueel, in teams en organisaties, op mijn authentieke en speelse wijze bij helpen om hun eigen kleur te laten stralen en meer innerlijke vrijheid te ervaren. Dat maakt voor mij de wereld mooier.

Als heel jong meisje was ik al geboeid door mensen. Waarom doet iemand wat hij doet? Dat was een vraag die mij dagelijks bezighield zolang ik me kan herinneren. Vanuit deze fascinatie werk ik als coach, trainer en ontwikkelaar van leiderschapsprogramma’s. Ik begeleid professionals in hun persoonlijke ontwikkeling en ben gericht op het vergroten van zelfinzicht, autonomie en authenticiteit. Dat is wat mij betreft de basis voor stevig (persoonlijk) leiderschap. En dat helpt je óók in het succesvol samenwerken met anderen. 

Betrokken, diepgang en veelzijdig

Mijn kracht als coach en trainer is mijn sterke waarnemingsvermogen. Ik luister goed naar dat wat tussen de regels door gezegd wordt. Daardoor valt mij vaak op wat voor anderen verborgen blijft. Daarbij durf ik te confronteren, maar altijd zo dat ik ook in verbinding blijf met de ander. Ik zet mijn humor en creativiteit in om diepgang ook licht en luchtig te maken. Zowel in coaching als in training ben ik gericht op de (leer)ervaring en maak ik gebruik van creatieve technieken, zoals visualisaties, rollenspel, verhalen en tekeningen.

Diepgang en creativiteit

De afgelopen twaalf jaar heb ik me toegelegd om mijn professionele ontwikkeling als coach en trainer. Bij verschillende instituten heb ik opleidingen gevolgd en ik maak dankbaar gebruik van verschillende theorieën en zienswijze; zoals Voice Dialogue, Transactionele Analyse, NLP en Deep Democracy. Mijn hart ligt bij het gedachtegoed van Carl Jung.

Ik ben enorm gegrepen door de diepgang van zijn werkwijze. Door betekenis te geven aan dat wat er vanuit je onbewuste boven komt kan je niet alleen veel over jezelf leren, maar op een diepere laag transformeren. Expressie via bijvoorbeeld een tekening, een verhaal of een gedicht is een manier om deze onbewuste beelden te laten spreken.

Wil je meer weten over mijn werkervaring en opleidingen?

Mijn kernwaarden verenigt

Bureau Nieuwe Maan vertegenwoordigd al mijn kernwaarden; vrijheid, creativiteit, verbinding en diepgang. Vanuit deze kernwaarden begeleidt Bureau Nieuwe Maan je in jouw reis naar het toegankelijk maken van jouw potentieel om met meer vrijheid en meer bezieling te leven en te werken.

Mijn klanten o.a.:

Samenwerkingspartners

Bureau Nieuwe Maan werkt samen met een aantal vaste partners. Dit is een groep van deskundige professionals met ieder hun eigen expertise en vakgebied. In nauwe samenwerking ontwikkelen en faciliteren wij in lijn met de missie van Bureau Nieuwe Maan: ontwikkeling en groei van professionals, teams en organisaties realiseren. Twee vaste samenwerkingspartners van Bureau Nieuwe Maan zijn:

Ruth van Venrooij

Mijn specialisme is de veranderende mens, want ik geloof dat verandering altijd via de mens gaat en ben gefascineerd door het gedrag van de mensen en de (onbewuste) beweegredenen. Ik heb me gespecialiseerd in bewustzijns-ontwikkeling en (persoonlijk) leiderschap. Ik begeleid met name fundamentele verandertrajecten, die leiden tot meer veerkracht, flexibiliteit, energie en (werk)geluk.  

Martine van den Hoed

Individuen en teams begeleiden naar blijvende gedragsverandering dat is waar ik veel energie van krijg. Het met elkaar zorgen voor een veilige en vertrouwde setting waarin er ruimte is voor humor en speelsheid, maar ook voor diepgang en kwetsbaarheid is daarin een belangrijke voorwaarde. Ik help anderen om hun authentieke leiderschap te zien en daag ze uit om te gaan experimenteren met nieuw gedrag.

Contact

Wil je meer weten of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met me op!

Rebekka@bureaunieuwemaan.nl

06-16610081

Amsterdam

Privacy verklaring  |  Algemene voorwaarden  |  KVK 53065921 
 |  BTW NL1729.07.500.B02