Nieuwe maan

Over Rebekka

Leef met bezieling en maak je potentieel vrij voor de beste versie van jezelf

Oneindig geboeid door de mens

Als heel jong meisje was ik al geboeid door mensen. Waarom doet iemand wat hij doet? Dat was een vraag die mij dagelijks bezighield zolang ik me kan herinneren. Vanuit deze fascinatie werk ik als coach, trainer en ontwikkelaar van leiderschapsprogramma’s. Ik begeleid professionals in hun persoonlijke ontwikkeling en ben gericht op het vergroten van zelfinzicht, autonomie en authenticiteit. Dat is wat mij betreft de basis voor stevig persoonlijk leiderschap. En dat helpt je óók in het succesvol samenwerken met anderen. 

Innerlijke vrijheid als ultiem doel

Vrijheid is mijn belangrijkste waarde. Ik droom van een wereld waarin ieder mens werkelijk vrij is. Niet alleen een wereld waarin ieder mens vrij is om te leven zoals hij of zij wil, nee het gaat een stap verder. Ik droom van een wereld waarin ieder mens innerlijke vrijheid bereikt. Daarbij wil ik mensen, individueel, in teams en organisaties, op mijn authentieke en speelse wijze bij helpen om hun eigen kleur te laten stralen en meer innerlijke vrijheid te ervaren. Dat maakt voor mij de wereld mooier.

Diepgang en creativiteit

De afgelopen twaalf jaar heb ik me toegelegd om mijn professionele ontwikkeling als coach en trainer. Bij verschillende instituten heb ik opleidingen gevolgd en ik maak dankbaar gebruik van verschillende theorieën en zienswijze; zoals Voice Dialogue, Transactionele Analyse, NLP en Deep Democracy. Mijn hart ligt bij het gedachtegoed van Carl Jung.

Ik ben enorm gegrepen door de diepgang van zijn werkwijze. Door betekenis te geven aan dat wat er vanuit je onbewuste boven komt kan je niet alleen veel over jezelf leren, maar op een diepere laag transformeren. Expressie via bijvoorbeeld een tekening, een verhaal of een gedicht is een manier om deze onbewuste beelden te laten spreken.

 

Verbinding met de ander

Ik heb een theateropleiding gevolgd en communicatiewetenschappen gestudeerd. In beide opleidingen stond de ander in beweging brengen centraal. ‘In de ogen van de ander ontmoet je jezelf’, aldus de filosoof Emmanuel Levinas. De ander is als een spiegel voor ons. Maar die bekijken we met onze eigen gekleurde bril en vanuit onze eigen overtuigingen. Door te onderzoeken wat de ander in ons beweegt en hoe je verbonden bent met de ander leer je meer over jezelf.

Mijn kernwaarden verenigt

Bureau Nieuwe Maan vertegenwoordigd al mijn kernwaarden; vrijheid, creativiteit, verbinding en diepgang. Vanuit deze kernwaarden begeleidt Bureau Nieuwe Maan je in jouw reis naar het toegankelijk maken van jouw potentieel om met meer vrijheid en meer bezieling te leven en te werken.

Opleidingen o.a.

R

Jungiaans begeleider bij Coaching Academy te Naarden; 2-jarige opleiding

R

6 Teamcoaching Masterclasses van docent Petra de Bruijn

R

Jungiaanse Fundering bij Coaching Academy te Naarden

R

Het Helende Verhaal; werken in de metaforische ruimte, NLP-Practitioner-level, bij Phoenix Opleidingen te Utrecht 

R

Systemisch Werken bij de Academie voor Opstellingen te Amsterdam

R

Coaching (Senior Practitioner Level) bij Coaching Academy te Naarden. Behaalde onderdelen: Leergang Professioneel Coachen, Leergang Zelfbewust Coachen, Vakmanschapsroute, Professioneel Opleiden.

R

Transactionele Analyse bij Phoenix Opleidingen te Utrecht

R

Creatieve Loopbaan Coaching bij Studio Matthias te Zeist

R

Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam

R

Deeltijdopleiding Theatermaker, De Trap te Amsterdam

R

Ik ben gecertificeerd coach en trainer in de instrumenten van ODCManagement Drives enTSI DISC en Drijfveren.

Klanten

Met heel veel plezier werk ik  o.a. voor: Frisse Blikken, Maandag, Kennedy en van der Laan, TPS, Aegon, Ahold Delhaize, Gemeente Amsterdam, GVB, ING, Rabobank, Yacht en Scoutgroep.

 

Coach in Beeld

Wil je nog meer weten over mij? Lees dan het interview met mij van de Coaching Academy International (2018).

 

Ik heb hele prettige ervaring met Rebekka. Ze laat je goed nadenken over jezelf, is niet bang om je te confronteren en verliest de realiteit niet uit het oog. Daardoor had ik elke sessie meerdere "besef-momentjes" over mezelf. Verder is ze heel prettig in de omgang en voelde ik me volledig op mijn gemak om alles waar ik mee zat, open te bespreken. Het traject heeft mij geholpen om een beter zicht te krijgen op mijn talenten en op wat voor manieren ik die kan inzetten.

Frits Thissen, Client Succes Manager, maart 2021

Enorm prettige ervaring gehad bij Rebekka tijdens mijn Nieuwe Maan loopbaan traject. Hiervoor nog nooit een coach traject doorlopen maar kan het iedereen aanbevelen: het is inzichtelijk (bye bye tunnelvisie), positief en van toegevoegde waarde voor je (loopbaan)ontwikkeling in welk stadium dan ook. Ik heb geleerd bepaalde topics te omarmen en andere los te kunnen laten. Een coach gaat geen magische woorden zeggen, maar helpt je wel met de juiste vragen en ideeën. Erg verfrissend!

Marcella Kneppers, Data Scientist Innovation, maart 2021

Rebekka heeft mij in het eerste half jaar van mijn carrière bij mijn werkgever gecoacht. Vanaf het eerste gesprek had ik meteen veel vertrouwen in haar als coach. Ze geeft veel ruimte voor eigen inbreng en je eigen ontwikkelplan, maar weet ook op het juiste moment in te zoomen op voor jou nog onbewust gedrag. Rebekka is goed in het stellen van verdiepende vragen waardoor je op mooie nieuwe inzichten komt. Aan de andere kant kan ze soms ook zeggen waar het op staat wanneer je er zelf om heen draait, wat ik als zeer prettig heb ervaren. Rebekka weet zich als coach aan te passen aan jouw stijl en leerbehoefte, waardoor je snel stappen zet. Zeker een aanrader & een topcoach!
Daan Vonk, Projectmanager Frisse Blikken

Rebekka is een kundige coach en een prettig mens. Ze geeft richting, maar laat je zelf deuren openen waarvan je niet wist dat ze er waren. Ze geeft jou de lead in de coachings en weet een vertaalslag te maken van je verhalen naar concrete modellen waarmee je aan de slag kan. Een aanrader als je een verdiepingsslag wil maken op (persoonlijk) leiderschap.

Sophie de Haan, Personel & Organisation Advisor Van Oord

Ik kijk erg fijn terug op de maanden dat ik met Rebekka heb mogen werken. We hebben in een korte tijd een bijzondere band gekregen, omdat zij mijn uitdagingen begreep en ik daardoor altijd vrijuit heb kunnen praten. Het voelt vertrouwd om met Rebekka te praten omdat zij goed kan luisteren en praktische tips geeft voor mijn uitdagingen. Tips die geen open deur zijn en waar ik zonder haar zelf niet snel had gevonden. Daarnaast mocht ik altijd praten over wat er op dat moment speelde, waardoor ik altijd opgelucht en positief gezind de deur uit liep. Door mijn positieve ervaring weet zeker dat Rebekka en ik elkaar in de toekomst weer gaan zien!

Marije Biesterbos, Projectmanager Frisse Blikken

Na een zoektocht voor een carrière coach, kwam ik bij Rebekka terecht. Haar hartelijkheid, luisterende oor en openheid zorgden ervoor dat ik na het intake gesprek besloot om verder met haar te gaan. Ruim een half jaar later heb ik mijn coaching traject afgesloten en het was geweldig! Rebekka heeft een goede knowhow in psychologie, o.a. in de filosofie van Jung. Deze expertise in combinatie met de oefeningen die zij aanbod, hebben mij goed geholpen om beter inzicht in mezelf te krijgen. De sessies met Rebekka hebben bijgedragen aan een positieve verandering binnen in mij. Haar analyses zijn scherp, haar begeleiding is goed en duidelijk; empathisch en sturend waar nodig. Een coachingstraject is heel persoonlijk, maar zij maakte dat het aangenaam en vertrouwd was. Een goede en waardevolle investering voor jezelf. 10/10 would recommend.

Kathy Ruiz, Marketing Manager Kamer20 en zelfstandig ondernemer

Dankzij de gesprekken met Rebekka ben ik mezelf beter leren kennen. Ze wist tijdens de gesprekken goed door mijn (soms wat) chaotische verhalen heen te prikken en gaf mij beknopt en concreet terug waar ik aan zou kunnen werken.

Deelnemer Leiderschapsprogramma Ahold Delhaize 2019

Contact

Wil je meer weten of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met me op!

Rebekka@bureaunieuwemaan.nl

06-16610081

Amsterdam

Privacy verklaring  |  Algemene voorwaarden  |  KVK 53065921 
 |  BTW NL1729.07.500.B02