Nieuwe maan

Over Rebekka

Leef met bezieling en maak je potentieel vrij voor de beste versie van jezelf

Oneindig geboeid door de mens

Als heel jong meisje was ik al geboeid door mensen. Waarom doet iemand wat hij doet? Dat was een vraag die mij dagelijks bezighield zolang ik me kan herinneren. Vanuit deze fascinatie werk ik als coach, trainer en ontwikkelaar van leiderschapsprogramma’s. Ik begeleid professionals in hun persoonlijke ontwikkeling en ben gericht op het vergroten van zelfinzicht, autonomie en authenticiteit. Dat is wat mij betreft de basis voor stevig persoonlijk leiderschap. En dat helpt je óók in het succesvol samenwerken met anderen. 

Innerlijke vrijheid als ultiem doel

Vrijheid is mijn belangrijkste waarde. Ik droom van een wereld waarin ieder mens werkelijk vrij is. Niet alleen een wereld waarin ieder mens vrij is om te leven zoals hij of zij wil, nee het gaat een stap verder. Ik droom van een wereld waarin ieder mens innerlijke vrijheid bereikt. Daarbij wil ik mensen, individueel, in teams en organisaties, op mijn authentieke en speelse wijze bij helpen om hun eigen kleur te laten stralen en meer innerlijke vrijheid te ervaren. Dat maakt voor mij de wereld mooier.

Diepgang en creativiteit

De afgelopen twaalf jaar heb ik me toegelegd om mijn professionele ontwikkeling als coach en trainer. Bij verschillende instituten heb ik opleidingen gevolgd en ik maak dankbaar gebruik van verschillende theorieën en zienswijze; zoals Voice Dialogue, Transactionele Analyse, NLP en Deep Democracy. Mijn hart ligt bij het gedachtegoed van Carl Jung.

Ik ben enorm gegrepen door de diepgang van zijn werkwijze. Door betekenis te geven aan dat wat er vanuit je onbewuste boven komt kan je niet alleen veel over jezelf leren, maar op een diepere laag transformeren. Expressie via bijvoorbeeld een tekening, een verhaal of een gedicht is een manier om deze onbewuste beelden te laten spreken.

 

Verbinding met de ander

Ik heb een theateropleiding gevolgd en communicatiewetenschappen gestudeerd. In beide opleidingen stond de ander in beweging brengen centraal. ‘In de ogen van de ander ontmoet je jezelf’, aldus de filosoof Emmanuel Levinas. De ander is als een spiegel voor ons. Maar die bekijken we met onze eigen gekleurde bril en vanuit onze eigen overtuigingen. Door te onderzoeken wat de ander in ons beweegt en hoe je verbonden bent met de ander leer je meer over jezelf.

Mijn kernwaarden verenigt

Bureau Nieuwe Maan vertegenwoordigd al mijn kernwaarden; vrijheid, creativiteit, verbinding en diepgang. Vanuit deze kernwaarden begeleidt Bureau Nieuwe Maan je in jouw reis naar het toegankelijk maken van jouw potentieel om met meer vrijheid en meer bezieling te leven en te werken.

Opleidingen o.a.

R

Jungiaans begeleider bij Coaching Academy te Naarden; 2-jarige opleiding

R

6 Teamcoaching Masterclasses van docent Petra de Bruijn

R

Jungiaanse Fundering bij Coaching Academy te Naarden

R

Het Helende Verhaal; werken in de metaforische ruimte, NLP-Practitioner-level, bij Phoenix Opleidingen te Utrecht 

R

Systemisch Werken bij de Academie voor Opstellingen te Amsterdam

R

Coaching (Senior Practitioner Level) bij Coaching Academy te Naarden. Behaalde onderdelen: Leergang Professioneel Coachen, Leergang Zelfbewust Coachen, Vakmanschapsroute, Professioneel Opleiden.

R

Transactionele Analyse bij Phoenix Opleidingen te Utrecht

R

Creatieve Loopbaan Coaching bij Studio Matthias te Zeist

R

Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam

R

Deeltijdopleiding Theatermaker, De Trap te Amsterdam

R

Ik ben gecertificeerd coach en trainer in de instrumenten van ODCManagement Drives enTSI DISC en Drijfveren.

Klanten

Met heel veel plezier werk ik  o.a. voor: Frisse Blikken, Maandag, Kennedy en van der Laan, TPS, Aegon, Ahold Delhaize, Gemeente Amsterdam, GVB, ING, Rabobank, Yacht en Scoutgroep.

 

Coach in Beeld

Wil je nog meer weten over mij? Lees dan het interview met mij van de Coaching Academy International (2018).

 

Duik in het leven van je dromen

Wil jij weten hoe jouw ideale leven er uit ziet? Jouw leven dat is getransformeerd tot de meest ideale versie. Alles wat jij graag wilt bereiken is werkelijkheid geworden.

Nieuwsgierig? Doe deze visualisatie-oefening en duik in je eigen droomleven.

Contact

Wil je meer weten of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met me op!

Rebekka@bureaunieuwemaan.nl

06-16610081

Amsterdam

Privacy verklaring  |  Algemene voorwaarden  |  KVK 53065921 
 |  BTW NL1729.07.500.B02