Over mij

Specialist in Transformatie

REBEKKA VAN PRAAG

Innerlijke vrijheid als ultiem doel

Hoe mooi zou de wereld zijn als ieder mens werkelijk vrij is? Bij Bureau Nieuwe Maan is vrijheid een belangrijke waarde. Dit is diep verbonden met mijzelf als oprichter.

Als heel jong meisje was ik al geboeid door mensen. Waarom doet iemand wat hij doet? Dat was een vraag die mij dagelijks bezighield zolang ik me kan herinneren. Later is daar het besef bijgekomen dat we als mens vaak ons laten belemmeren door remmende patronen. Wanneer we inzicht krijgen in deze belemmerende patronen en die kunnen transformeren vinden we innerlijke vrijheid. Dan ben je namelijk regisseur van je eigen leven – dat is voor mij (persoonlijk) leiderschap.

Deze vragen vormen de kern van mijn werk als coach, trainer en ontwikkelaar van leiderschapsprogramma’s.

Een rijke professionele achtergrond

Veelzijdig en speels

Ik combineer mijn sterke waarnemingsvermogen met een aanpak die zowel diepgaand als speels is. Ik benut creatieve technieken zoals visualisaties, rollenspel en tekeningen, waarmee ik deelnemers help hun authenticiteit te omarmen en hun zelfinzicht te vergroten. Dit vormt de basis voor effectief persoonlijk en professioneel leiderschap.

Als expert in (persoonlijk) leiderschap en teamontwikkeling, heb ik al vele professionals, teams en organisaties begeleid. Mijn opleidingen variëren van Jungiaanse begeleider, Voice Dialogue, Transactionele Analyse tot ademcoaching, waarmee ik een breed scala aan methodieken in mijn begeleiding integreer.

Mijn ervaring

Al sinds 2011 heb ik talloze individuen, teams en organisaties begeleid op hun weg naar effectievere samenwerking en sterker leiderschap. Van het versterken van leiderschap binnen teams bij de Universiteit Leiden tot het bevorderen van samenwerking in de jeugdzorg bij de William Schrikker Stichting, en van het verbeteren van teamdynamiek binnen de Gemeente Amsterdam tot het ondersteunen van teams bij Ahold Delhaize en ING tijdens reorganisaties. Altijd zijn de trajecten zijn divers en op maat gemaakt en is de rode draad het ontwikkelen van (persoonlijk) leiderschap en het bevorderen van optimale samenwerking. 

N

Begeleiden van (in company) leiderschapsprogramma’s

N

Faciliteren van teamtrajecten voor meer verbinding en betere samenwerking

N

Coachen van leiders en professionals

Samenwerkingspartners

Bureau Nieuwe Maan werkt samen met een groep van deskundige professionals met ieder hun eigen expertise en vakgebied. Dankzij onze langdurige samenwerking vormen wij een hecht en goed op elkaar ingespeeld team. Hierdoor zijn we in staat om elkaar aan te vullen, synergie te creëren en dit in te brengen in de programma’s en trajecten. Met veel plezier en een grote passie voor ons vak ontwikkelen en faciliteren wij in lijn met de missie van Bureau Nieuwe Maan: ontwikkeling en groei van professionals, teams en organisaties realiseren. Vaste samenwerkingspartners van Bureau Nieuwe Maan zijn:

Teamdynamiek

Begin jouw ontdekkingsreis

Neem contact op voor een oriënterend gesprek. Tijdens dit gesprek verkennen we je vragen, behoeften en ambities. Ook bespreken we hoe een op maat gemaakt traject jou kan helpen in de volgende stap in jouw ontwikkeling.

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten.

+31 6 1661 0081

Impressie van de programma’s van Bureau Nieuwe Maan