Opleiding en achtergrond

Leef met bezieling en maak je potentieel vrij voor de beste versie van jezelf

Wat beweegt de mens?

Van origine ben ik gedragswetenschapper en ik heb een theateropleiding gevolgd. In beide opleidingen stond de ander in beweging brengen centraal. ‘In de ogen van de ander ontmoet je jezelf’, aldus de filosoof Emmanuel Levinas. De ander is als een spiegel voor ons. Maar die bekijken we met onze eigen gekleurde bril en vanuit onze eigen overtuigingen. Door te onderzoeken wat de ander in ons beweegt en hoe je verbonden bent met de ander leer je meer over jezelf.

Na mijn studie Communicaie en gedragswetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam heb ik een aantal jaar gewerkt als communicatie-adviseur en persovoorlichter bij de gemeente Amsterdam.

Bij TalentFirst heb ik de overstap gemaakt van communicatie-adviseur naar coach en trainer. Hier heb ik ruim tien jaar gewerkt voor grote retailers en financiële dienstverleners. Daar heb ik traineeships en leiderschapsprogramma’s ontwikkeld en begeleid.

De afgelopen twaalf jaar heb ik me toegelegd om mijn professionele ontwikkeling als coach en trainer. Bij verschillende instituten heb ik opleidingen gevolgd en ik maak dankbaar gebruik van verschillende theorieën en zienswijze; zoals Voice Dialogue, Transactionele Analyse, NLP en Deep Democracy. Mijn hart ligt bij het gedachtegoed van Carl Jung.

Specialisaties

  • (Persoonlijk) leiderschap
  • Zingeving en purpose
  • Authenticiteit
  • Samenwerken en teamontwikkeling

Opleidingen o.a.

R

Master of Transformational Psychology bij ITP, Instituut voor Transformatie Psychologie te Bergen.

R

Ademcoach bij The Breathwork Coach Practitioner

R

Jungiaans begeleider bij  de New Jung Acadmy te Naarden en het Jungiaans Instituut te Nijmegen

R

Transactionele Analyse, NLP en Systemisch Werken bij Phoenix Opleidingen te Utrecht

R

Systemisch Werken bij de Academie voor Opstellingen te Amsterdam

R

Coaching Senior Practitioner Level bij Coaching Academy te Naarden.

Certificeringen onder andere:

Registerloopbaan coach NOLOC

Breathwork coach

ODC-assesment Level 2

Mijn klanten o.a.:

Persoonlijk contact

Bij mij ga je terug naar de kern om vandaar te groeien en krachtig en vrij in het leven te staan, los van alle automatische gedragspatronen en belemmeringen. Ik help je om je zelfinzicht te verdiepen en een stap te maken in de groei van jouw authentiek leiderschap waar je een leven lang op kunt teren – dat durf ik inmiddels wel te beweren. Als je het zo bekijkt, is mijn begeleiding een investering voor je hele leven.

Graag spreek ik je persoonlijk in een online focusgesprek (30 min., gratis en vrijblijvend). Tijdens zo’n sessie kun je een specifieke vraag/kwestie inbrengen. Samen kijken we of mijn begeleiding een antwoord is op jouw vraag. En of de timing juist is. Ik kan je dan ook meenemen in hoe een coachtraject er voor jou ongeveer uit zal zien.

Bureau Nieuwe Maan
IJburglaan 448
1086 ZJ Amsterdam

 

KVK 53065921
BTW NL1729.07.500.B02

Contact
Rebekka van Praag rebekka@bureaunieuwemaan.nl
06 1661 0081