Ontdek de kracht van

Visualisaties

Discover your potential.
It is already a reality on the unseen level

Stel je voor dat er vannacht een wonder is gebeurd. Het wonder is dat al jouw dromen zijn uitgekomen. Je leven heeft zicht helemaal ontvouwd zoals jij dat het allerliefste zou willen. Het is het leven waarin jij al je talenten en al je potentieel benut, waarin jij in je kracht staat en met passie en bezieling leeft. Een leven vol overvloed, liefde en voldoening. Het leven waarin jij jouw purpose, je levensmissie, ten volle leeft.

Nieuwsgierig? Doe deze visualisatie-oefening en duik in het leven van je dromen.

Je ontvangt daarna van mij nog een paar mailtjes (niet te veel 😉) om je te inspireren en te helpen zodat jij  jouw geluk en voldoening in je leven nog meer kan vergroten.

Durf te dromen

Je hersenen maken geen onderscheid tussen wat je met je ogen open of met je ogen dicht ziet. Ook maken ze geen onderscheid tussen wat je actief doet of wat je jezelf in gedachten ziet doen. Uit onderzoek blijkt dat als je een actie visualiseert, je dezelfde hersengebieden stimuleert als wanneer je de actie daadwerkelijk uitvoert. Topsporters maken hier dankbaar gebruik van.

Zo visualiseerde Micheal Jordan de opeenvolging van alle bewegingen die hij moest maken om optimaal te presteren. Op het moment dat hij in actie kwam, wist zijn hele systeem al wat er ging komen.

Een sleutel naar geluk

Het creëren van een sterke en positieve mindset is jouw eigen mindpower. Deze kracht is dé sleutel naar geluk, voldoening en het realiseren van je dromen en doelen. Of eigenlijk is het andersom; je kan nog zo hard werken, opleidingen doen, advies inwinnen, maar als je er zelf niet in gelooft of niet in jezelf gelooft dan zal je nooit bereiken waar je naar verlangt.

Richting kwijt

In mijn coachpraktijk spreek ik dagelijks met mensen die voor hun gevoel de richting kwijt zijn in hun leven. Neem bijvoorbeeld Eva; 29 jaar en Customer Journey Specialist bij een grote financiële dienstverlener. Eva heeft het op het eerste gezicht prima voor elkaar; een goeie baan, een leuke vriend en een huis. Maar toch voelt ze zich leeg en uitgeput. Ze rolt van de ene functie in de andere ze bewuste keuzes maakt. Ze werkt keihard en heeft ze het gevoel dat ze stil staat. Ze vermoed dat er veel meer in haar zit maar dat het er maar niet uit komt. En dan vraagt ze zich af: ‘waar doe ik het eigenlijk allemaal voor?’. Vaak voelt ze zich moe, rusteloos en uitgeblust. Eva mist het gevoel dat ze zelf richting geeft aan haar leven. Maar hoe geef je richting als je niet weet waar je naar toe wil?

De eerste stap om meer richting te vinden is jezelf, je dromen en je verlangens opnieuw (durven) ontdekken.

Deze visualisatie-oefening is een manier om in 10 minuten tijd weer contact te maken met de diepere laag in jezelf, om jouw vonk te vinden zodat je vuur weer gaat branden en jij wer lichtjes in je ogen krijgt.

Je dromen zijn je brandstof

Wanneer jij contact maakt met je dromen en je verlangens, maak je contact met je levensenergie oftewel je innerlijk vuur. Wanneer die energie gevoed wordt jouw vuur groter en groter en gaat steeds beter branden. 

Voor mij is contact maken met mijn dromen ook iedere keer weer de manier om sterk en positief in het leven te staan. Door het opschrijven of het tekenen van datgene wat ik zo diep naar verlang, maakt dat ik kansen om die droom te realiseren zie oplichten. Bovendien zie ik hierdoor ook makkelijker wat er allemaal al wel is en waar ik dankbaar voor ben.

Door mijn dromen te kennen, kan ik me beter richten op het positieve elementen in mijn leven. Dat geeft me kracht en houvast en zorgt ervoor dat ik meer en meer geluk en voldoening ervaar. Dat gevoel gun ik jou ook!

Wat is visualiseren?

Visualiseren is je iets voorstellen; je richt je aandacht op je verbeelding. Andere benamingen waarmee ditzelfde proces van visualiseren ook wel wordt beschreven zijn: geleide fantasie, een innerlijke reis maken  en imaginatie. 

Als kind maakten we veel en vanzelfsprekend gebruik van dit vermogen, maar naarmate we ouder werden zijn de meesten van ons dit vermogen steeds minder gaan gebruiken.

In ieder geval zijn we minder in de waarde ervan gaan geloven, er minder op gaan vertrouwen. We zijn gaan geloven dat wat we met ons innerlijke oog zien weinig te maken heeft met de ‘feitelijke realiteit’ of ‘normaal functioneren’. Het lijkt er op dat velen die houding velen van ons één van de meest betrouwbare en natuurlijke bronnen van informatie waarover we beschikken zijn kwijtgeraakt. We kunnen dit vermogen echter nooit helemaal verliezen.

De kracht van visualiseren is dat de beleving van beelden dieper is en verder gaat dan abstracte gedachten en het verbale en het concrete gedrag. Bovendien horen beelden tot het innerlijk domein waar je het meest vrij bent en creatief kunt zijn. De taal die beelden spreken is dezelfde als die waarin symbolen, mythen, sprookjes en dromen zich uitdrukken. Universele en diepgaande wijsheid kan hierin op een directe en oorspronkelijke manier worden uitgedrukt en beleefd. Intense visualisaties zijn vaak sprookjesachtige, mythische belevingen. 

In feite visualiseren we als volwassene nog steeds. We maken altijd en overal beelden in ons hoofd. Wanneer we ergens aan denken maken we beelden. De één ervaart deze beelden als meer visueel en de ander ervaart deze beelden meer als ervarings- of gevoelsbeelden, en weer een ander ervaart de beelden eerder als klank en geluid en/of als geur.

Visualiseren; hoe doe je dat?

R

Interpretatie van beelden
Er zijn geen standaard betekenissen van de beelden die jij voor je ziet. Probeer vooral zelf te voelen waar het beeld volgens jou over gaat. Waar associeer je het beeld mee? Waar doet  het je aan denken? De betekenissen van de beelden zijn persoonlijk en uniek. De beelden hoeven in een visualisatie niet heel scherp te zijn, vaak voel, ervaar of ‘weet’ je ze meer dan dat je ze ziet. (visueel, kinesthetisch, auditief…). De beelden zijn van een wat andere kwaliteit dan wat je in de ‘gewone’ werkelijkheid om je heen ziet.

R

Ontspanning
Een visualisatie ‘werkt’ het sterkst als je geest en lichaam zoveel mogelijk ontspannen zijn. Zorg dus voor een rustige plek waar je niet gestoord wordt, zorg dat je ontspannen, maar rechtop zit of eventueel ligt, en geef altijd eerst aandacht aan je ademhaling.

R

Vrij om te accepteren
Het is belangrijk om je te realiseren dat je ook in je fantasie, tijdens een innerlijke reis altijd vrij blijft om bepaalde beelden te accepteren, toe te laten. Je bent niet overgeleverd aan dat wat er in je opkomt. Als het voor jou niet goed, veilig of kloppend voelt om met bepaalde beelden die opkomen te werken kun je altijd vragen om bijvoorbeeld een ander symbool, of kun je een beeld simpelweg ‘wegsturen’ of loslaten.

R

Onbevangen
Over het algemeen geldt wel dat hoe meer onbevangen je staat tegenover de beelden die opkomen hoe sterker de zeggingskracht van je visualisatie wordt. Volg zoveel mogelijk de eerste opwelling die in je opkomt, hoe raar of onprettig een beeld je in eerste instantie ook mag voorkomen. Door zo onbevangen mogelijk te zijn versterk je de creatieve stroom van de beelden die ‘opkomen’.

R

Inzoomen en eruit vliegen
Soms moet je even ’inzoomen’ op iets, je concentreren om dichterbij te komen, contact te kunnen maken met een beeld. Het kan zijn dat je gedurende een visualisatie ’eruit raakt’, in gedachten schiet of zelfs in slaap valt. Als je dit merkt veroordeel jezelf dan niet, maar pak de draad gewoon weer op waar je gebleven bent. Gaandeweg ontwikkel je een sterker vermogen om er meer ’in te blijven’. 

R

Vertrouwen
Je kunt het gevoel krijgen dat je alles zelf fantaseert, dat je alles zelf zit te bedenken, dat de beelden niet echt en spontaan zijn. Laat dat gevoel toe: het is ook fantaseren wat je doet! Vertrouw erop dat alles wat er komt goed is! Vertrouw 100% op je onderbewustzijn en laat na iedere visualisatie de wens los. Gedachten en gevoelen lopen synchroon als het verstand en onbewuste het met elkaar eens zijn, waardoor de energie ongeremd met je wensen aan de slag kan gaan.

R

Loslaten
Laat alle bovenstaande aanwijzingen los als je een visualisatie ondergaat zodat je je onbevangen kunt overgeven aan de ervaring zelf. Vertrouw erop dat de informatie die je nodig hebt op het goede moment wel weer naar boven komt.

 

 

Zin om alvast aan de slag te gaan?

Heb jij zin om alvast aan de slag te gaan en jouw ideale leven dichter bij te brengen? 

Dat begint met een helder beeld voor ogen. Met deze oefening duik je in je onbewuste en ontmoet je de dromen en verlangens die in jou leven. Je kijkt naar de film van jouw ideale leven. Alles wat jij graag wilt bereiken is werkelijkheid geworden.

Nieuwsgierig? Doe deze visualisatie-oefening en duik in je eigen droomleven.

Bureau Nieuwe Maan
IJburglaan 448
1086 ZJ Amsterdam

 

KVK 53065921
BTW NL1729.07.500.B02

Contact
Rebekka van Praag rebekka@bureaunieuwemaan.nl
06 1661 0081