GRATIS meditatie

Free Your Heart

Luisteren naar je hart kan je leven veranderen

Begin de week met jezelf

Iedere maandag kan jij je week starten met de gratis live Free Your Heart meditatie.

In deze geleide meditaties nodig ik je uit om je te focussen op je hart, waarbij we steeds een ander onderwerp belichten. Wanneer je met aandacht stil staat bij jezelf en voelt wat er in je hart leeft, dan verdiep je de verbinding met jezelf en daardoor ook je relatie met anderen.

Regelmatig stilstaan bij je hart helpt je om meer dankbaarheid en meer innerlijke rust te ervaren. Je kunt dan ook makkelijker verbinding te maken met je dromen en verlangens. Bovendien kan je door contact te maken met je hart de blokkades en drempels die je weerhouden om je verlangens te leven, kleiner maken en zo mogelijk ook opheffen.

De antwoorden die je zoekt, draag je in je

Je lichaam is een bijzonder ingenieus systeem. Ik geloof dat je al je antwoorden die je zoekt al met je meedraagt. In het geheugen van je cellen is een onmetelijke wijsheid opgeslagen. Daar vind je de antwoorden die je zoekt. Tegelijkertijd slaat je lichaam ook alle herinneringen aan pijn, trauma en verdriet.

Misschien herken je dat je soms spanning of pijn voelt, zonder dat je weet waar het nu precies vandaan komt. Deze spanningen kunnen ze een muur, een blokkade vormen om jezelf te beschermen tegen pijn, teleurstelling en verdriet. Maar deze barrières maken ook dat je niet meer zo makkelijk over je innerlijke wijsheid kunt beschikken. Terwijl je dat wel graag zou willen.

Luisteren naar je hart kan je leven veranderen

De belangrijkste plekken waar je lichaamswijsheid kan vinden zijn je keel, je buik en je hart. En dat zijn tegelijkertijd de plekken waar je meestal het beste die blokkades kunt voelen. Het zit al in onze taal verborgen; een steen op je maag of een brok in je keel hebben.

Je hart heeft een sleutelpositie; het is de brug tussen je waarheid kennen (de intuïtie die huist in je buik) en je waarheid spreken (je keelgebied). In je hart ligt een schat te wachten om ontdekt te worden.

Het is je energetisch centrum en de plek waar jouw diepste verlangens en je grootste potentieel, jouw ware zelf, verborgen liggen. Wanneer je meer contact maakt met je hart, merk je dat er deuren opengaan waarvan je niet eens wist dat ze bestonden.

Bambi aaien

Contact maken met je hart is alsof je een schuw diertje wil gaan aaien. Denk maar aan Bambi het hertje dat zijn moeder verloor. Als je die zou willen aaien dan spring je niet ineens op hem af, maar laat je hem langzaam aan je wennen en dan komt hij misschien een stapje dichterbij.

Met luisteren naar je lichaam is dat precies hetzelfde. Daarom werkt meditatie zo goed als je naar je hart wil luisteren. Je komt in een andere rustige state of mind en vandaaruit kan je dichter bij je eigen kern komen. Bovendien kan je in deze meditatieve toestand ook makkelijker de eventuele blokkades en spanningen loslaten.

Drie pijlers

In iedere meditatie staat een of meer van deze drie pijlers centraal.

Relax

Door een diepe ontspanningvan je lichaam en geest kom je in een andere hersenfrequentie en dan heb je makkelijker toegang hebt tot je (onbewuste) innerlijke beelden.

Release

Door de geleide meditatie visualiseer je hoe je van oude blokkades en spanningen opruimt om de weg vrij te maken naar je eigen wijsheid.

Recharge

In de meditatie oefen je met jezelf empoweren en opladen om meer vertrouwen en energie jouw leven te leiden.

Free Hearted Self Leader

Het is mijn missie om te leven met een vrij hart en ook anderen hierin te begeleiden. Leven met een vrij hart betekent dat:

  R

  Je dicht bij jezelf staat.

  R

  Je los kunt komen van allerlei angsten, oude pijnen en belemmerende patronen.

  R

  Je positief en vol vertrouwen in het leven staat.

  R

  Je open en nieuwsgierig bent naar wat er in je leeft en wat er op je pad komt.

  R

  Je bewust vorm kan geven aan je wensen en verlangens.

  Ik noem deze vorm van zijn een Free Hearted Self Leader. Het gaat om persoonlijk leiderschap vanuit een vrij hart. Dat zorgt voor een Free Hearted Life; een leven vol inspiratie, creativiteit, dankbaarheid, voldoening en liefde. Het tegenovergestelde hiervan is een Trapped hearted life, leven met een gevangen hart: gevangen in angst, zorgen en controle. Groeien naar een Free Hearted Life is niet meteen makkelijk. Maar het is een prachtige en bijzondere reis waarin je in ieder klein stapje dat je zet jezelf beter leert kennen.

   Geleide meditatie; een sleutel naar geluk

   Met geleide meditatie of visualisatie kan je voor je ziet dat waar je naar verlangt al echt waar is. Dat is een krachtig gereedschap om je dromen en verlangens ook werkelijk te manifesteren. Uit onderzoek blijkt dat je hersenen geen onderscheid maken tussen wat je werkelijk doet of wat je jezelf in gedachten ziet doen. Wanneer je contact maakt met je verlangens en je voor te stellen dat dit al werkelijkheid is, vergroot je je vertrouwen en je werkt aan een positieve mindset. Je voorstellingsvermogen is dé sleutel naar geluk, voldoening en het realiseren van je dromen en doelen. Of eigenlijk is het andersom; je kan nog zo hard werken, opleidingen doen, advies inwinnen, maar als je er zelf niet in gelooft of niet in jezelf gelooft dan zal je nooit bereiken waar je naar verlangt.

   Je hart vol levensenergie

   Wanneer jij contact maakt met je hart en je dromen en je verlangens die daar leven, dan maak je contact met je levensenergie oftewel je innerlijk vuur. Wanneer die energie gevoed wordt jouw vuur groter en groter en gaat steeds beter en feller branden. Het is de manier om je vertrouwen te vergroten en stevig en positief in het leven te staan.

   Dat merk ik zelf ook iedere keer. Door in een geleide meditatie mijn verlangens voor me te zien kan ik daarna er iets over opschrijven of de beelden die ik zag tekenen. Dat maakt dat ik dan makkelijker de kansen om die droom te realiseren zie oplichten. Bovendien zie ik hierdoor ook makkelijker wat er allemaal al wel is en waar ik dankbaar voor ben.

   Door me met mijn hart te verbinden, kan ik me beter richten op het positieve elementen in mijn leven en mijn levensenergie voeden. Dat geeft me kracht en houvast en zorgt ervoor dat ik meer en meer geluk en voldoening ervaar.

   Dat gevoel gun ik jou ook!

   De Free Your Heart meditatie start iedere maandagochtend (behalve in de schoolvakanties) om 9:00 uur en duurt ongeveer 30 min.

   Direct na je inschrijving ontvang je een link naar de Zoomomgeving waar de meditatie zal plaatsvinden. Sla de link op bij je favorieten want je hebt nu iedere week toegang tot de Free Your Heart Monday Meditation.

   Ik hoop je snel te ontmoeten!

   Data voorjaar 2022

   Free Your Heart Monday meditation 

   =

   24 januari – Activeer je hart

   =

   31 januari – Vergroot je dankbaarheid

   =

   7 februari – Vergeef jezelf en anderen

   =

   14 februari – Vorm je toekomstvisie

   =

   28 februari – Geïnspireerde actie voor jouw perfecte dag

   =

   7 maart – Manifesteer van jouw geluk door ‘blessing’

   Mediteren of visualiseren, hoe doe je dat?

   Een geleide meditatie, visualisatie of imaginatie zijn allemaal andere woorden voor ongeveer hetzelfde. Door stil te zitten of te liggen en je aandacht te brengen naar jezelf kom je in een ontspanning. Hierdoor vertraagt je adem en je hartslag waardoor je ook een in een andere, lagere, hersenfrequentie terecht komt. Dit betekent dat er minder activiteit is in het rationele denken en er meer ruimte is voor de beelden en gedachten vanuit je onbewuste.

   Toegang tot je eigen schatkist 

   In een geleide mediatie of visualisatie laat je je meevoeren door de stem en doordat je vanuit die lagere hersenfrequentie beter toegang hebt tot je onbewuste, komen er als vanzelf beelden naar voren. Als kind maakten we veel en vanzelfsprekend gebruik van dit vermogen, maar naarmate we ouder werden zijn de meesten van ons dit vermogen steeds minder gaan gebruiken. In ieder geval zijn we minder in de waarde ervan gaan geloven, er minder op gaan vertrouwen. We zijn gaan geloven dat wat we met ons innerlijke oog zien weinig te maken heeft met de ‘feitelijke realiteit’ of ‘normaal functioneren’. Het lijkt erop dat velen die houding velen van ons één van de meest betrouwbare en natuurlijke bronnen van informatie waarover we beschikken zijn kwijtgeraakt. We kunnen dit vermogen echter nooit helemaal verliezen.

   De kracht van visualiseren is dat de beleving van beelden dieper is en verder gaat dan abstracte gedachten en het verbale en het concrete gedrag. Bovendien horen beelden tot het innerlijk domein waar je het meest vrij bent en creatief kunt zijn. De taal die beelden spreken is dezelfde als die waarin symbolen, mythen, sprookjes en dromen zich uitdrukken. Universele en diepgaande wijsheid kan hierin op een directe en oorspronkelijke manier worden uitgedrukt en beleefd. Intense visualisaties zijn vaak sprookjesachtige, mythische belevingen.

   In feite visualiseren we als volwassene nog steeds. We maken altijd en overal beelden in ons hoofd. Wanneer we ergens aan denken maken we beelden. De één ervaart deze beelden als meer visueel en de ander ervaart deze beelden meer als ervarings- of gevoelsbeelden, en weer een ander ervaart de beelden eerder als klank en geluid en/of als geur.

   De voorbereiding

   R

   Interpretatie van beelden

   Er zijn geen standaard betekenissen van de beelden die jij voor je ziet. Probeer vooral zelf te voelen waar het beeld volgens jou over gaat. Waar associeer je het beeld mee? Waar doet het je aan denken? De betekenissen van de beelden zijn persoonlijk en uniek. De beelden hoeven in een visualisatie niet heel scherp te zijn, vaak voel, ervaar of ‘weet’ je ze meer dan dat je ze ziet. (visueel, kinesthetisch, auditief…). De beelden zijn van een wat andere kwaliteit dan wat je in de ‘gewone’ werkelijkheid om je heen ziet.

   R

   Ontspanning
   Een meditatie ‘werkt’ het sterkst als je geest en lichaam zoveel mogelijk ontspannen zijn. Zorg dus voor een rustige plek waar je niet gestoord wordt, zorg dat je ontspannen, maar rechtop zit of eventueel ligt, en geef altijd eerst aandacht aan je ademhaling.

   R

   Vrij om te accepteren
   Het is belangrijk om je te realiseren dat je ook in je fantasie, tijdens een innerlijke reis altijd vrij blijft om bepaalde beelden te accepteren, toe te laten. Je bent niet overgeleverd aan dat wat er in je opkomt. Als het voor jou niet goed, veilig of kloppend voelt om met bepaalde beelden die opkomen te werken kun je altijd vragen om bijvoorbeeld een ander symbool, of kun je een beeld simpelweg ‘wegsturen’ of loslaten.

   R

   Onbevangen
   Over het algemeen geldt wel dat hoe meer onbevangen je staat tegenover de beelden die opkomen hoe sterker de zeggingskracht van je visualisatie wordt. Volg zoveel mogelijk de eerste opwelling die in je opkomt, hoe raar of onprettig een beeld je in eerste instantie ook mag voorkomen. Door zo onbevangen mogelijk te zijn versterk je de creatieve stroom van de beelden die ‘opkomen’.

   R

   Inzoomen en eruit vliegen
   Soms moet je even ’inzoomen’ op iets, je concentreren om dichterbij te komen, contact te kunnen maken met een beeld. Het kan zijn dat je gedurende een visualisatie ’eruit raakt’, in gedachten schiet of zelfs in slaap valt. Als je dit merkt veroordeel jezelf dan niet, maar pak de draad gewoon weer op waar je gebleven bent. Gaandeweg ontwikkel je een sterker vermogen om er meer ’in te blijven’. 

   R

   Vertrouwen
   Je kunt het gevoel krijgen dat je alles zelf fantaseert, dat je alles zelf zit te bedenken, dat de beelden niet echt en spontaan zijn. Laat dat gevoel toe: het is ook fantaseren wat je doet! Vertrouw erop dat alles wat er komt goed is! Vertrouw 100% op je onderbewustzijn en laat na iedere visualisatie de wens los. Gedachten en gevoelen lopen synchroon als het verstand en onbewuste het met elkaar eens zijn, waardoor de energie ongeremd met je wensen aan de slag kan gaan.

   R

   Loslaten
   Laat alle bovenstaande aanwijzingen los als je een visualisatie ondergaat zodat je je onbevangen kunt overgeven aan de ervaring zelf. Vertrouw erop dat de informatie die je nodig hebt op het goede moment wel weer naar boven komt.

    

    

   Zin om mee te doen?

   Wil jij (nog) meer in verbinding komen met je eigen hart; the place where the magic happens? Doe dan mee met de ‘Free Your Heart’ Monday Meditation.

   Bureau Nieuwe Maan
   IJburglaan 448
   1086 ZJ Amsterdam

    

   KVK 53065921
   BTW NL1729.07.500.B02

   Contact
   Rebekka van Praag rebekka@bureaunieuwemaan.nl
   06 1661 0081