Coaching

Leidinggeven voor Beginners 

De uitdagingen van een beginnend leider

Sta je aan het begin van je nieuwe baan als leidinggevende? Dit is een mijlpaal in je carrière. Spannend en nieuw!

Toch brengt het starten met leidinggeven ook nieuwe uitdagingen met zich mee. Je bent niet langer alleen een teamlid; je vertegenwoordigt nu ook je werkgever en wordt meer betrokken bij bedrijfspolitiek. Je wordt verwacht medewerkers te coachen, te motiveren en te begeleiden. Mogelijk moet je omgaan met moeilijke teamleden of conflicten binnen het team.

Kortom, er komen allerlei zaken op je af en het is normaal om soms aan jezelf te twijfelen.

Hoe blijf je overeind te midden van alle verwachtingen en druk? Bureau Nieuwe Maan kan je ondersteunen om stevig in je leiderschap te staan.

Ervaren leiderschapscoach

Met mijn expertise in (persoonlijk) leiderschap en teamontwikkeling heb ik talloze professionals, teams en organisaties begeleid. Mijn specialiteit ligt vooral in het coachen van beginnende leidinggevenden en weet over de grote uitdagingen waar zij mee te maken kunnen krijgen.

Ik help je om je volledige potentieel te benutten. Mijn focus ligt op het verfijnen van je leiderschapsvaardigheden en het optimaal benutten van je sterke punten, zodat je met meer plezier en verbondenheid invulling kunt geven aan jouw leiderschap.

Coachvragen van nieuwe leidinggevende:

N

Ik vind het moeilijk om de controle los te laten en daardoor doe ik nog te veel dingen zelf. Hoe vind ik een nieuwe balans tussen delegeren en zelf uitvoeren?

N

Ik heb nog niet zoveel ervaring en en twijfel over hoe ik het beste kan omgaan met verschillende situatie. Hoe kan ik me zekerder voelen in mijn nieuwe rol?

N

Er komt een grote verandering aan en mijn team is daar boos en gefrustreerd over. Hoe ga ik om met weerstand?

N

Er komt een grote verandering aan en mijn team is daar boos en gefrustreerd over. Hoe ga ik om met weerstand?

N

Ik merk dat mensen nogal de kat uit de boom kijken en niet zo open zijn. Hoe bouw ik aan meer vertrouwen tussen mij en mijn team of in het team onderling?

N

Ik zit klem tussen wat de managementlaag boven mij wil en hoe ik dit vertaal naar mijn team. Hoe navigeer ik tussen al de krachten van de organisatie door en blijf ik stevig staan?

N

Ik wil graag meer leren over leiderschap en leidinggeven. Hoe ontwikkel ik de belangrijkste leiderschapsvaardigheden, zoals communicatie, conflictbeheersing, motiveren en talentontwikkeling?

Herken jij een of meerdere van deze vragen? Dan is het coachtraject Starten met Leidinggeven iets voor jou.
Teamdynamiek

Level Up in Leadership

Hoewel de vragen mogelijk hetzelfde zijn, wordt elk coachingstraject op maat gemaakt, aangezien jij en jouw werkomgeving uniek zijn. Dit programma begint met het verdiepen van zelfbewustzijn, waarbij we jouw sterke punten benadrukken en ook de drempels en belemmeringen onderzoeken. Door deze te transformeren, creëer je ruimte om jezelf en anderen vanuit je volledige potentieel te leiden. Je versterkt je authentieke leiderschapsstijl en ontdekt hoe je deze kunt gebruiken om meer verbinding te creëren en vertrouwen op te bouwen. Je ontvangt praktische tools, zoals conflictbeheersing, talentontwikkeling en feedbackvaardigheden, die je direct kunt toepassen in je eigen praktijk. We bespreken de diverse rollen van een leidinggevende en onderzoeken hoe deze relevant zijn voor jouw team.

Wat kan je verwachten?

Individuele aandacht

Jouw traject is volledig afgestemd op jouw behoeften, doelen en tempo.

Jouw ervaring staat centraal

We richten ons op actuele situaties in jouw dagelijkse praktijk.

Diepgaande verandering

Ervaar een transformatie die je helpt om met meer authenticiteit en verbinding krachtig te leiden.

Versterk je authentieke kracht

Resultaten van het coachtraject:
N

Stevig staan in verbindend leiderschap > Door dit traject bouw je meer zelfvertrouwen op, vergroot je je zelfbewustzijn en verbeter je je communicatievaardigheden. Je leert effectief te navigeren in teamdynamiek, waardoor je in staat bent om duurzame relaties op te bouwen met je teamleden, collega’s en andere stakeholders binnen de organisatie.

N

Persoonlijke groei > Door het vergroten van zelfbewustzijn, het transformeren van belemmerende overtuigingen en het ontwikkelen van emotionele intelligentie, verbeter je je vermogen om zowel jezelf als anderen te leiden.

N

Meer invloed > Wanneer je je leiderschapsvaardigheden en persoonlijke groei verbetert, kun je echt beter in je rol gedijen. Hierdoor wordt het makkelijker om resultaten met je team te behalen en vergroot je je invloed binnen de organisatie.

N

Gemotiveerd team>Tijdens dit traject ontdek je hoe je jouw team beter kunt motiveren en enthousiasmeren. Ook werk je aan het versterken van je communicatie- en samenwerkingsvaardigheden. Dit zorgt voor een positieve en prettige werksfeer binnen je team.

Teamdynamiek
Teamdynamiek

Zet de stap naar groei

Bureau Nieuwe Maan helpt je bij het verdiepen van (zelf)inzicht en het bevorderen van groei in verbindend (persoonlijk) leiderschap. Neem contact op voor een oriënterend gesprek. Tijdens dit gesprek verkennen we samen de ontwikkelings- en groeibehoeften van jou en/of je team.

Neem contact op door te bellen of te mailen. We kijken er naar uit om je te ontmoeten.

+31 6 1661 0081