Nieuwe maan

Cirkel van Bezieling

Leef met bezieling en maak je potentieel vrij voor de beste versie van jezelf

Bureau Nieuwe Maan werkt met de Cirkel van Bezieling© voor het vergroten van de passie en de betekenis in jouw leven. In deze cirkel staat bezieling centraal en dit wordt gevoed door de relatie tussen jouw authenticiteit, jouw verbinding met anderen, je innerlijke ruimte en je purpose. Wanneer je op een van de componenten meer aandacht richt of een ander component juist onderbelicht laat ontstaat er een disbalans en stokt de groei. Wanneer deze vier componenten in balans zijn ontstaat er groei, bezieling en zingeving. In de programma’s van Bureau Nieuwe Maan zul je met al deze gebieden aan het werk gaan.

Jouw eigen betekenis

Wil jij vanuit je eigen purpose en talent een betekenisvolle bijdrage geven? Maar wat is dat dan precies? En hoe doe je dat dan? Dat zijn vragen waar je misschien niet meteen het antwoord op hebt.
De betekenisvolle bijdrage is voor iedereen persoonlijk en kan dus van alles zijn. Voor de een is dat bijvoorbeeld als teamleider ervoor zorgen dat klanten beter en sneller geholpen worden met hun vragen. Een ander vindt zijn levensmissie door als markteingstrateeg MKB-ers succesvol te maken met hun marketingcommunicatie. Of bijvoorbeeld binnen de eigen organisatie een cruciale rol vervullen als HR Business Partner om bij te dragen aan het werkgeluk van mensen. De Cirkel van Bezieling helpt je om jouw eigen antwoorden te vinden.

Purpose

Sommigen noemen het je ‘why’, of je bestemming. Je purpose geeft richting. Wanneer jouw purpose (nog) niet helder hebt, dan geeft dit vaak het gevoel van richtingloosheid. Je weet niet goed welke keuzes het beste bij je passen en blijft lang twijfelen en zoeken. Of je neemt alles aan wat er toevallig op je pad komt en daardoor lijkt het of alles je overkomt en je van het een in het ander rolt. Dan word je geleefd door je omgeving in plaats van dat je zelf bewuste keuzes maakt. Je purpose kennen geeft richting en van daaruit het is makkelijker om eigenaarschap te nemen.

Verbinding met anderen

Hoe jij je verbindt met anderen is bepalend hoe jij jouw bezieling vormgeeft. Ben jij iemand die zich makkelijk aanpast en hierdoor snel wegdrijft van wat je echt wil? In dat geval is het moeilijk om echt voor jezelf te kiezen en voel je je afhankelijk van de erkenning en waardering van anderen. Of ben jij juist iemand die vooral uitgaat van wat je zelf belangrijk vindt en het niet merkt wanneer je niet meer aangesloten bent bij de ander? In dat geval is het moeilijk om anderen mee te nemen in jouw ideeën. Beide patronen kunnen je belemmeren in je groei en ontwikkeling.

 

R

Bewustzijn van de dynamiek tussen jou en de ander

Innerlijke ruimte

Laat jij je leiden door je eigen overtuigingen? Jouw eigen constructies van waarden, normen en overtuigen kunnen een web vormen waar jij in gevangen raakt. Je ervaart weinig ruimte om dingen anders te zien of te doen. Misschien ben je er niet eens altijd van bewust. Het zijn vaste patronen die je in de loop van je leven opbouwt. Het is als een automatische piloot die het stuur een tijdje overneemt zonder dat je dat in de gaten hebt. Hoe meer zicht je hebt op deze patronen, hoe makkelijker het wordt om er anders op te reageren. Daarmee ontstaat innerlijke ruimte die nodig is voor ontwikkeling en groei.

Innerlijke ruimte:

=

Bewuste keuzes maken

=

Uitstellen van oordeel

=

Vrij van belemmerende overtuigingen

Authenticiteit

Hoe authentiek ben jij? Blijf je trouw aan jezelf of vind je het moeilijk om echt in contact te staan met jezelf? Mensen die authentiek zijn, kennen zichzelf en weten waar ze voor staan. Je moet in staat zijn om de waarheid over jezelf onder ogen te zien, zelfs als die waarheid misschien helemaal niet zo leuk is. En het is belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen over je eigen keuzes. Het gaat hier om dicht bij je Zelf te kunnen staan en te blijven staan. Of laat jij je vooral leiden door je Ego?

=

Vrij van belemmerende overtuigingen

R

Zonder maskers

R

Dichtbij jezelf

Bureau Nieuwe Maan
IJburglaan 448
1086 ZJ Amsterdam

 

KVK 53065921
BTW NL1729.07.500.B02

Contact
Rebekka van Praag rebekka@bureaunieuwemaan.nl
06 1661 0081