Nieuwe maan

Cirkel van Bezieling

Leef met bezieling en maak je potentieel vrij voor de beste versie van jezelf

Bureau Nieuwe Maan werkt met de Cirkel van Bezieling© voor het vergroten van de passie en de betekenis in jouw leven. In deze cirkel staat bezieling centraal en dit wordt gevoed door de relatie tussen jouw authenticiteit, jouw verbinding met anderen, je innerlijke ruimte en je purpose. Wanneer je op een van de componenten meer aandacht richt of een ander component juist onderbelicht laat ontstaat er een disbalans en stokt de groei. Wanneer deze vier componenten in balans zijn ontstaat er groei, bezieling en zingeving. In de programma’s van Bureau Nieuwe Maan zul je met al deze gebieden aan het werk gaan.

Jouw eigen betekenis

Wil jij vanuit je eigen purpose en talent een betekenisvolle bijdrage geven? Maar wat is dat dan precies? En hoe doe je dat dan? Dat zijn vragen waar je misschien niet meteen het antwoord op hebt.
De betekenisvolle bijdrage is voor iedereen persoonlijk en kan dus van alles zijn. Voor de een is dat bijvoorbeeld als teamleider ervoor zorgen dat klanten beter en sneller geholpen worden met hun vragen. Een ander vindt zijn levensmissie door als markteingstrateeg MKB-ers succesvol te maken met hun marketingcommunicatie. Of bijvoorbeeld binnen de eigen organisatie een cruciale rol vervullen als HR Business Partner om bij te dragen aan het werkgeluk van mensen. De Cirkel van Bezieling helpt je om jouw eigen antwoorden te vinden.

Purpose

Sommigen noemen het je ‘why’, of je bestemming. Je purpose geeft richting. Wanneer jouw purpose (nog) niet helder hebt, dan geeft dit vaak het gevoel van richtingloosheid. Je weet niet goed welke keuzes het beste bij je passen en blijft lang twijfelen en zoeken. Of je neemt alles aan wat er toevallig op je pad komt en daardoor lijkt het of alles je overkomt en je van het een in het ander rolt. Dan word je geleefd door je omgeving in plaats van dat je zelf bewuste keuzes maakt. Je purpose kennen geeft richting en van daaruit het is makkelijker om eigenaarschap te nemen.

Verbinding met anderen

Hoe jij je verbindt met anderen is bepalend hoe jij jouw bezieling vormgeeft. Ben jij iemand die zich makkelijk aanpast en hierdoor snel wegdrijft van wat je echt wil? In dat geval is het moeilijk om echt voor jezelf te kiezen en voel je je afhankelijk van de erkenning en waardering van anderen. Of ben jij juist iemand die vooral uitgaat van wat je zelf belangrijk vindt en het niet merkt wanneer je niet meer aangesloten bent bij de ander? In dat geval is het moeilijk om anderen mee te nemen in jouw ideeën. Beide patronen kunnen je belemmeren in je groei en ontwikkeling.

 

R

Bewustzijn van de dynamiek tussen jou en de ander

Innerlijke ruimte

Laat jij je leiden door je eigen overtuigingen? Jouw eigen constructies van waarden, normen en overtuigen kunnen een web vormen waar jij in gevangen raakt. Je ervaart weinig ruimte om dingen anders te zien of te doen. Misschien ben je er niet eens altijd van bewust. Het zijn vaste patronen die je in de loop van je leven opbouwt. Het is als een automatische piloot die het stuur een tijdje overneemt zonder dat je dat in de gaten hebt. Hoe meer zicht je hebt op deze patronen, hoe makkelijker het wordt om er anders op te reageren. Daarmee ontstaat innerlijke ruimte die nodig is voor ontwikkeling en groei.

Innerlijke ruimte:

=

Bewuste keuzes maken

=

Uitstellen van oordeel

=

Vrij van belemmerende overtuigingen

Authenticiteit

Hoe authentiek ben jij? Blijf je trouw aan jezelf of vind je het moeilijk om echt in contact te staan met jezelf? Mensen die authentiek zijn, kennen zichzelf en weten waar ze voor staan. Je moet in staat zijn om de waarheid over jezelf onder ogen te zien, zelfs als die waarheid misschien helemaal niet zo leuk is. En het is belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen over je eigen keuzes. Het gaat hier om dicht bij je Zelf te kunnen staan en te blijven staan. Of laat jij je vooral leiden door je Ego?

=

Vrij van belemmerende overtuigingen

R

Zonder maskers

R

Dichtbij jezelf

Ik heb hele prettige ervaring met Rebekka. Ze laat je goed nadenken over jezelf, is niet bang om je te confronteren en verliest de realiteit niet uit het oog. Daardoor had ik elke sessie meerdere "besef-momentjes" over mezelf. Verder is ze heel prettig in de omgang en voelde ik me volledig op mijn gemak om alles waar ik mee zat, open te bespreken. Het traject heeft mij geholpen om een beter zicht te krijgen op mijn talenten en op wat voor manieren ik die kan inzetten.

Frits Thissen, Client Succes Manager, maart 2021

Enorm prettige ervaring gehad bij Rebekka tijdens mijn Nieuwe Maan loopbaan traject. Hiervoor nog nooit een coach traject doorlopen maar kan het iedereen aanbevelen: het is inzichtelijk (bye bye tunnelvisie), positief en van toegevoegde waarde voor je (loopbaan)ontwikkeling in welk stadium dan ook. Ik heb geleerd bepaalde topics te omarmen en andere los te kunnen laten. Een coach gaat geen magische woorden zeggen, maar helpt je wel met de juiste vragen en ideeën. Erg verfrissend!

Marcella Kneppers, Data Scientist Innovation, maart 2021

Rebekka heeft mij in het eerste half jaar van mijn carrière bij mijn werkgever gecoacht. Vanaf het eerste gesprek had ik meteen veel vertrouwen in haar als coach. Ze geeft veel ruimte voor eigen inbreng en je eigen ontwikkelplan, maar weet ook op het juiste moment in te zoomen op voor jou nog onbewust gedrag. Rebekka is goed in het stellen van verdiepende vragen waardoor je op mooie nieuwe inzichten komt. Aan de andere kant kan ze soms ook zeggen waar het op staat wanneer je er zelf om heen draait, wat ik als zeer prettig heb ervaren. Rebekka weet zich als coach aan te passen aan jouw stijl en leerbehoefte, waardoor je snel stappen zet. Zeker een aanrader & een topcoach!
Daan Vonk, Projectmanager Frisse Blikken

Rebekka is een kundige coach en een prettig mens. Ze geeft richting, maar laat je zelf deuren openen waarvan je niet wist dat ze er waren. Ze geeft jou de lead in de coachings en weet een vertaalslag te maken van je verhalen naar concrete modellen waarmee je aan de slag kan. Een aanrader als je een verdiepingsslag wil maken op (persoonlijk) leiderschap.

Sophie de Haan, Personel & Organisation Advisor Van Oord

Ik kijk erg fijn terug op de maanden dat ik met Rebekka heb mogen werken. We hebben in een korte tijd een bijzondere band gekregen, omdat zij mijn uitdagingen begreep en ik daardoor altijd vrijuit heb kunnen praten. Het voelt vertrouwd om met Rebekka te praten omdat zij goed kan luisteren en praktische tips geeft voor mijn uitdagingen. Tips die geen open deur zijn en waar ik zonder haar zelf niet snel had gevonden. Daarnaast mocht ik altijd praten over wat er op dat moment speelde, waardoor ik altijd opgelucht en positief gezind de deur uit liep. Door mijn positieve ervaring weet zeker dat Rebekka en ik elkaar in de toekomst weer gaan zien!

Marije Biesterbos, Projectmanager Frisse Blikken

Na een zoektocht voor een carrière coach, kwam ik bij Rebekka terecht. Haar hartelijkheid, luisterende oor en openheid zorgden ervoor dat ik na het intake gesprek besloot om verder met haar te gaan. Ruim een half jaar later heb ik mijn coaching traject afgesloten en het was geweldig! Rebekka heeft een goede knowhow in psychologie, o.a. in de filosofie van Jung. Deze expertise in combinatie met de oefeningen die zij aanbod, hebben mij goed geholpen om beter inzicht in mezelf te krijgen. De sessies met Rebekka hebben bijgedragen aan een positieve verandering binnen in mij. Haar analyses zijn scherp, haar begeleiding is goed en duidelijk; empathisch en sturend waar nodig. Een coachingstraject is heel persoonlijk, maar zij maakte dat het aangenaam en vertrouwd was. Een goede en waardevolle investering voor jezelf. 10/10 would recommend.

Kathy Ruiz, Marketing Manager Kamer20 en zelfstandig ondernemer

Dankzij de gesprekken met Rebekka ben ik mezelf beter leren kennen. Ze wist tijdens de gesprekken goed door mijn (soms wat) chaotische verhalen heen te prikken en gaf mij beknopt en concreet terug waar ik aan zou kunnen werken.

Deelnemer Leiderschapsprogramma Ahold Delhaize 2019

Contact

Wil je meer weten of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met me op!

Rebekka@bureaunieuwemaan.nl

06-16610081

Amsterdam

Privacy verklaring  |  Algemene voorwaarden  |  KVK 53065921 
 |  BTW NL1729.07.500.B02