Coaching & training

Energizing Yourself

Leef met bezieling en maak je potentieel vrij voor de beste versie van jezelf

Heb je het gevoel dat

[

Het leven je overkomt?

[

Je van de ene in de andere functie rolt zonder bewust te kiezen?

[

Je niet je volledige potentieel van je talenten gebruikt?

[

Je leven voortkabbelt en je een steeds groter wordende behoefte naar meer  voldoening en zingeving ervaart?

Dan kan een persoonlijk coachtraject voor jou de oplossing zijn.

Coachtraject

In een coachtraject ga jij in een aantal gesprekken aan de slag met de vraag die voor jou speelt. Dat kan gaan over een nieuwe wending in je carrière, meer rust en balans ervaren of  een behoefte hebben aan meer zingeving in je leven. Dat kan van alles zijn. Waar het om gaat is dat jij door middel van een persoonlijke coachtraject de antwoorden vindt die in jouw verborgen liggen en dat jij zo je tot nu toe onbenutte potentieel gaat gebruiken.

Resultaat

R

Meer betekenis en bezieling ervaren in je leven

R

Meer balans ervaren

R

Meer focus door heldere keuzes te maken

R

Groter gevoel van vrijheid

R

Meer energie en levenslust ervaren

R

Verdieping in je relaties

R

Meer bewustzijn op eigen gedrag

R

Heldere communicatie en duidelijk grenzen kunnen aangeven

R

Meer autonomie en grotere zelfsturing

R

Verstevigen van authenticiteit

R

Beter omgaan met conflicten, confrontaties en kritiek

R

Je persoonlijke effectiviteit en persoonlijk leiderschap naar een next level

Het onbewuste als bron

Ik ben opgeleid tot Jungiaans Begeleider. Carl Jung is een van de grondleggers van de analytische en dieptepsychologie en heeft zijn levenswerk gewijd aan het doorgronden van de mens. Een groot deel van ons menszijn is onbewust. Daarin liggen meerdere schatten verborgen. Door te werken met onbewuste elementen en deze bewust te maken en betekenis kan jij je onbenutte potentieel leren leven. Jung noemt dit een proces van individuatie; worden wie je ten diepste bent.

Worden wie je ten diepste bent

Worden wie je ten diepste bent klinkt misschien gemakkelijk maar het is in mijn ogen de grootste klus van de mens. Het is een levenslang proces waarbij het niet gaat om jezelf vernieuwen maar om alle bewuste en onbewuste delen van jezelf te leren kennen en te verenigen. Worden wie je ten diepste bent is iets anders dan jezelf zijn. Het betekent namelijk dat je loskomt van de conditioneringen waarmee je bent groot geworden. Het betekent dat je openstaat voor nieuwe inzichten over jezelf, ook al zijn die soms pijnlijk en confronterend. Het betekent dat je inzicht in jezelf verdiept, je zelfsturing vergroot en dat je staat voor je voor jouw diepere waarden. Het gaat over durven afdalen in je eigen schaduw en onderzoeken wat daar verborgen is, om daarna krachtiger in het licht te kunnen staan.

In een coachtraject betekent dat je wordt ondersteund en uitgedaagd om:

=

Je bewust te worden van je projecties

=

Je schaduw te leren kennen en integreren

=

Toegang te krijgen tot de beelden van je onbewuste

=

Te onderzoeken hoe jouw totale potentieel eruit ziet en dit te relateren aan je huidige werk- en levensinvulling

=

 Denken, voelen en intuïtie in te zetten en te gebruiken

Hiervoor werk ik met

I

Tekeningen

I

Verhalen, gedichten, mythes en sprookjes

I

Dromen

I

Muziek en beweging

Optie: Retraite

De retraite is een deep dive in jouw coachtraject en geeft je de kans om helemaal tot jezelf komen. Je verblijft 24 uur (van 11:00 tot 11:00 uur de volgende dag) in voormalig klooster Samaya (of een andere plek in overleg) waar rust en ruimte vanzelfsprekend is. Hier wordt aan alle voorwaarden voldaan om te verstillen en te verdiepen. Je werkt zelfstandig aan verschillende opdrachten maar je hebt ook de tijd om te wandelen en reflecteren. Mijn begeleiding staat gelijk aan een totaal van vier coachgesprekken. Er is ook een mogelijkheid om een sessie Paard als Spiegel op te nemen in de retraite. Deze wordt begeleid door Annemieke Heijink.

De hectiek van het dagelijkse leven is even ver weg

R

Verdiepend inzicht door een langere tijd met en bij  jezelf te zijn

R

Tijd en rust om op een andere manier naar jezelf te kijken die in de hectiek van het dagelijks leven moeilijk te vinden is

R

Inspiratie en verruimende blik door andere omgeving

R

Verstilling en vertraging geeft verdieping en daardoor versnelling

Rebekka heeft mij in het eerste half jaar van mijn carrière bij mijn werkgever gecoacht. Vanaf het eerste gesprek had ik meteen veel vertrouwen in haar als coach. Ze geeft veel ruimte voor eigen inbreng en je eigen ontwikkelplan, maar weet ook op het juiste moment in te zoomen op voor jou nog onbewust gedrag. Rebekka is goed in het stellen van verdiepende vragen waardoor je op mooie nieuwe inzichten komt. Aan de andere kant kan ze soms ook zeggen waar het op staat wanneer je er zelf om heen draait, wat ik als zeer prettig heb ervaren. Rebekka weet zich als coach aan te passen aan jouw stijl en leerbehoefte, waardoor je snel stappen zet. Zeker een aanrader & een topcoach!
Daan Vonk, Projectmanager Frisse Blikken

Rebekka is een kundige coach en een prettig mens. Ze geeft richting, maar laat je zelf deuren openen waarvan je niet wist dat ze er waren. Ze geeft jou de lead in de coachings en weet een vertaalslag te maken van je verhalen naar concrete modellen waarmee je aan de slag kan. Een aanrader als je een verdiepingsslag wil maken op (persoonlijk) leiderschap.

Sophie de Haan, Personel & Organisation Advisor Van Oord

Ik kijk erg fijn terug op de maanden dat ik met Rebekka heb mogen werken. We hebben in een korte tijd een bijzondere band gekregen, omdat zij mijn uitdagingen begreep en ik daardoor altijd vrijuit heb kunnen praten. Het voelt vertrouwd om met Rebekka te praten omdat zij goed kan luisteren en praktische tips geeft voor mijn uitdagingen. Tips die geen open deur zijn en waar ik zonder haar zelf niet snel had gevonden. Daarnaast mocht ik altijd praten over wat er op dat moment speelde, waardoor ik altijd opgelucht en positief gezind de deur uit liep. Door mijn positieve ervaring weet zeker dat Rebekka en ik elkaar in de toekomst weer gaan zien!

Marije Biesterbos, Projectmanager Frisse Blikken

Na een zoektocht voor een carrière coach, kwam ik bij Rebekka terecht. Haar hartelijkheid, luisterende oor en openheid zorgden ervoor dat ik na het intake gesprek besloot om verder met haar te gaan. Ruim een half jaar later heb ik mijn coaching traject afgesloten en het was geweldig! Rebekka heeft een goede knowhow in psychologie, o.a. in de filosofie van Jung. Deze expertise in combinatie met de oefeningen die zij aanbod, hebben mij goed geholpen om beter inzicht in mezelf te krijgen. De sessies met Rebekka hebben bijgedragen aan een positieve verandering binnen in mij. Haar analyses zijn scherp, haar begeleiding is goed en duidelijk; empathisch en sturend waar nodig. Een coachingstraject is heel persoonlijk, maar zij maakte dat het aangenaam en vertrouwd was. Een goede en waardevolle investering voor jezelf. 10/10 would recommend.

Kathy Ruiz, Marketing Manager Kamer20 en zelfstandig ondernemer

Dankzij de gesprekken met Rebekka ben ik mezelf beter leren kennen. Ze wist tijdens de gesprekken goed door mijn (soms wat) chaotische verhalen heen te prikken en gaf mij beknopt en concreet terug waar ik aan zou kunnen werken.

Deelnemer Leiderschapsprogramma Ahold Delhaize 2019

Bureau Nieuwe Maan
IJburglaan 448
1086 ZJ Amsterdam

 

KVK 53065921
BTW NL1729.07.500.B02

Contact
Rebekka van Praag rebekka@bureaunieuwemaan.nl
06 1661 0081