Coaching & training

RISE

Leef met bezieling en maak je potentieel vrij voor de beste versie van jezelf

Heb je het gevoel dat

[

Het leven je overkomt?

[

Je van de ene in de andere functie rolt zonder bewust te kiezen?

[

Je niet jouw volledige potentieel van je talenten gebruikt?

[

Je leven maar voortkabbelt?

[

Je een steeds groter wordende behoefte naar meer  voldoening en zingeving ervaart?

[

Je niet weet hoe je vormgeeft aan jouw purpose?

[

Je geen regie hebt over je carrièrepad?

Je wilt vanuit je eigen purpose en talent een betekenisvolle bijdrage geven aan jouw omgeving. Maar wat is dat dan precies? En hoe doe je dat dan? Dat zijn vragen waar je misschien niet meteen het antwoord op hebt.

De betekenisvolle bijdrage is voor iedereen persoonlijk en kan dus van alles zijn. Voor de een is dat bijvoorbeeld als teamleider ervoor zorgen dat klanten beter en sneller geholpen worden met hun vragen. Een ander vindt zijn levensmissie door als marketingstrateeg MKB-ers succesvol te maken met hun marketingcommunicatie. Of bijvoorbeeld binnen de eigen organisatie een cruciale rol vervullen als HR Business Partner om bij te dragen aan het werkgeluk van mensen.

Dan kan een traject Bezieling & Zingeving voor jou de oplossing zijn.

Neem het roer in eigen hand

Vergroot je zelfkennis en zelfsturing en geeft vorm aan je eigen leven.

Resultaat

R

Meer betekenis en bezieling ervaren 

R

Groter gevoel van vrijheid

R

Meer focus door heldere keuzes te maken

R

Meer balans ervaren

R

Meer autonomie en grotere zelfsturing

R

Je persoonlijke effectiviteit en persoonlijk leiderschap naar een next level

Bezieling en zingeving

Bezieling komt van binnen uit. Het ontstaat wanneer je handelt en werkt vanuit je Purpose of missie, je waarden en je interesses. Hoe beter je je eigen energiebronnen en drijfveren kent, hoe makkelijker het is om bezieling te ervaren en de keuzes te maken die echt bij je passen.

Waarom  meer bezieling?

Inzicht in wat jou drijft is belangrijk voor jezelf, om richting te kunnen geven aan jouw werk en leven. Bovendien stelt het jou in staat om in de communicatie met anderen een verdieping aan te brengen. Respect kunnen tonen en vragen voor elkaars drijfveren is een belangrijke sleutel tot wederzijds bevredigende relaties. Daarbij weet je beter de richting in je leven te bepalen, heb je minder het gevoel dat dingen je toevallig overkomen. Dit verstevigt je persoonlijk leiderschap.  

Met meer bezieling ervaar je:

=

Meer voldoening in je werk 

=

Meer plezier en trots

=

Meer betrokkenheid bij wat je doet

=

Meer productiviteit en creativiteit

=

Meer regie en zelfsturing in werk en leven

=

Meer focus en duidelijke richting

Cirkel van Bezieling

Bureau Nieuwe Maan werkt met de Cirkel van Bezieling© voor het vergroten van de passie en de betekenis in jouw leven. Dit model geeft  je een helder inzicht in wat jij werkelijk belangrijk vindt in het leven. Het helpt je om in contact te komen met jouw drijfveren, waarden en behoeftes. En je krijgt in beeld wat je remt of tegenhoudt en hoe je hiermee om kunt gaan. Vanuit dit zelfinzicht vorm je jouw persoonlijke kompas. Hierdoor wordt het makkelijker om keuzes te maken die echt bij je passen.

Coachtraject

In een coachtraject ga jij in een aantal gesprekken aan de slag met de vraag die voor jou speelt. Dat kan gaan over een nieuwe wending in je carrière, meer rust en balans ervaren of een behoefte hebben aan meer zingeving in je leven. Dat kan van alles zijn. Waar het om gaat is dat jij door middel van een persoonlijk coachtraject de antwoorden vindt die in jou verborgen liggen en dat jij zo je tot nu toe onbenutte potentieel gaat gebruiken.

Voordelen van persoonlijke coaching

R

Helemaal op maat gemaakt

R

Praktisch en toekomstgericht

R

Gericht op bewustwording en keuzes maken

R

Eigen tempo bepalen

Optie: Retraite

De retraite is een ‘deep dive’ in jouw coachtraject en geeft je de kans om helemaal tot jezelf komen. Je verblijft 24 uur (van 11:00 tot 11:00 uur de volgende dag) in voormalig klooster Samaya (of een andere plek in overleg) waar rust en ruimte vanzelfsprekend is. Hier wordt aan alle voorwaarden voldaan om te verstillen en te verdiepen. Je werkt zelfstandig aan verschillende opdrachten maar je hebt ook de tijd om te wandelen en reflecteren. Mijn begeleiding staat gelijk aan een totaal van vier coachgesprekken. Er is ook een mogelijkheid om een sessie Paard als Spiegel op te nemen in de retraite. Deze wordt begeleid door Annemieke Heijink.

De hectiek van het dagelijkse leven is even ver weg

R

Verdiepend inzicht door een langere tijd met en bij jezelf te zijn

R

Tijd en rust om op een andere manier naar jezelf te kijken die in de hectiek van het dagelijks leven moeilijk te vinden is

R

Inspiratie en verruimende blik door andere omgeving

R

Verstilling en vertraging geeft verdieping en daardoor versnelling

Rebekka heeft mij in het eerste half jaar van mijn carrière bij mijn werkgever gecoacht. Vanaf het eerste gesprek had ik meteen veel vertrouwen in haar als coach. Ze geeft veel ruimte voor eigen inbreng en je eigen ontwikkelplan, maar weet ook op het juiste moment in te zoomen op voor jou nog onbewust gedrag. Rebekka is goed in het stellen van verdiepende vragen waardoor je op mooie nieuwe inzichten komt. Aan de andere kant kan ze soms ook zeggen waar het op staat wanneer je er zelf om heen draait, wat ik als zeer prettig heb ervaren. Rebekka weet zich als coach aan te passen aan jouw stijl en leerbehoefte, waardoor je snel stappen zet. Zeker een aanrader & een topcoach!
Daan Vonk, Projectmanager Frisse Blikken

Rebekka is een kundige coach en een prettig mens. Ze geeft richting, maar laat je zelf deuren openen waarvan je niet wist dat ze er waren. Ze geeft jou de lead in de coachings en weet een vertaalslag te maken van je verhalen naar concrete modellen waarmee je aan de slag kan. Een aanrader als je een verdiepingsslag wil maken op (persoonlijk) leiderschap.

Sophie de Haan, Personel & Organisation Advisor Van Oord

Ik kijk erg fijn terug op de maanden dat ik met Rebekka heb mogen werken. We hebben in een korte tijd een bijzondere band gekregen, omdat zij mijn uitdagingen begreep en ik daardoor altijd vrijuit heb kunnen praten. Het voelt vertrouwd om met Rebekka te praten omdat zij goed kan luisteren en praktische tips geeft voor mijn uitdagingen. Tips die geen open deur zijn en waar ik zonder haar zelf niet snel had gevonden. Daarnaast mocht ik altijd praten over wat er op dat moment speelde, waardoor ik altijd opgelucht en positief gezind de deur uit liep. Door mijn positieve ervaring weet zeker dat Rebekka en ik elkaar in de toekomst weer gaan zien!

Marije Biesterbos, Projectmanager Frisse Blikken

Na een zoektocht voor een carrière coach, kwam ik bij Rebekka terecht. Haar hartelijkheid, luisterende oor en openheid zorgden ervoor dat ik na het intake gesprek besloot om verder met haar te gaan. Ruim een half jaar later heb ik mijn coaching traject afgesloten en het was geweldig! Rebekka heeft een goede knowhow in psychologie, o.a. in de filosofie van Jung. Deze expertise in combinatie met de oefeningen die zij aanbod, hebben mij goed geholpen om beter inzicht in mezelf te krijgen. De sessies met Rebekka hebben bijgedragen aan een positieve verandering binnen in mij. Haar analyses zijn scherp, haar begeleiding is goed en duidelijk; empathisch en sturend waar nodig. Een coachingstraject is heel persoonlijk, maar zij maakte dat het aangenaam en vertrouwd was. Een goede en waardevolle investering voor jezelf. 10/10 would recommend.

Kathy Ruiz, Marketing Manager Kamer20 en zelfstandig ondernemer

Dankzij de gesprekken met Rebekka ben ik mezelf beter leren kennen. Ze wist tijdens de gesprekken goed door mijn (soms wat) chaotische verhalen heen te prikken en gaf mij beknopt en concreet terug waar ik aan zou kunnen werken.

Deelnemer Leiderschapsprogramma Ahold Delhaize 2019

Bureau Nieuwe Maan
IJburglaan 448
1086 ZJ Amsterdam

 

KVK 53065921
BTW NL1729.07.500.B02

Contact
Rebekka van Praag rebekka@bureaunieuwemaan.nl
06 1661 0081