Coaching

Coachtraject voor nieuwe leiders

Uitdagingen van een startend leider

Ben je net begonnen in een leidinggevende rol? Dat kan een enorme verandering zijn. De overstap naar een leidinggevende functie is vaak een opwindende en belangrijke stap in je carrière.

Maar starten met leidinggeven is ook een fase met nieuwe uitdagingen. Je bent niet langer het teamlid maar je vertegenwoordigt ook je werkgever en je krijgt nog meer te maken met bedrijfspolitiek. Je wordt verwacht medewerkers te coachen, te motiveren en te begeleiden. Je hebt misschien wel te dealen met lastige medewerkers of gedoe in het team.

Kortom er komt vanalles op je af en het zijn dat je ineens twijfelt aan jezelf .

Hoe houd je jezelf staande, te midden van alle verwachtingen en druk? Bureau Nieuwe Maan kan je helpen om stevig te staan in jouw leiderschap.

Ervaren coach voor leiders

Als expert in (persoonlijk) leiderschap en teamontwikkeling, heb ik al vele professionals, teams en organisaties begeleid. Ik ben met name gespecialiseerd in het begeleiden van startend leidinggevende en zeer bekend met de grote uitdagingen waar nieuwe leiders tegenaan kunnen lopen. 

Ik help je in het aanboren van je potentieel. Ik zet in op het fijnslijpen van je leiderschapsvaardigheden en het optimaal gebruik te maken van je kwaliteiten om zo met meer plezier en verbinding invulling te geven aan jouw leiderschap. 

Coachvragen van nieuwe leidinggevende:

N

Ik vind het moeilijk om de controle los te laten en daardoor doe ik nog te veel dingen zelf. Hoe vind ik een nieuwe balans tussen delegeren en zelf uitvoeren?

N

Ik heb nog niet zoveel ervaring en en twijfel over hoe ik het beste kan omgaan met verschillende situatie. Hoe kan ik me zekerder voelen in mijn nieuwe rol?

N

Er komt een grote verandering aan en mijn team is daar boos en gefrustreerd over. Hoe ga ik om met weerstand?

N

Ik merk dat mensen nogal de kat uit de boom kijken en niet zo open zijn. Hoe bouw ik aan meer vertrouwen tussen mij en mijn team of in het team onderling?

N

Ik zit klem tussen wat de managementlaag boven mij wil en hoe ik dit vertaal naar mijn team. Hoe navigeer ik tussen al de krachten van de organisatie door en blijf ik stevig staan?

N

Ik wil graag meer leren over leiderschap en leidinggeven. Hoe ontwikkel ik de belangrijkste leiderschapsvaardigheden, zoals communicatie, conflictbeheersing, motiveren en talentontwikkeling?

Herken jij een of meerdere van deze vragen? Dan is het coachtraject Starten met Leidinggeven iets voor jou.
Teamdynamiek

Leiden vanuit je kracht

Ook al zijn de vragen misschien hetzelfde, toch is elk coachingstraject is op maat gemaakt. Want jij en jouw werkomgeving zijn immers uniek. Je begint dit programma met het verdiepen van zelfbewustzijn. We gaan in op je sterke punten en ook onderzoek je jouw drempels en belemmeringen. Wanneer je deze transformeert maak je de weg vrij om jezelf en anderen vanuit je volle potentieel te leiden.  Je verstevigt jouw authentieke leiderschapsstijl en ervaart hoe je die inzet voor meer verbinding en het bouwen van vertrouwen. Je krijgt toepasbare handvatten, zoals conflictbeheer, talentontwikkeling en feedbackvaardigheden, die je meteen kan gebruiken in je eigen praktijk. We gaan in op de verschillende rollen van de leidinggevende en je onderzoet wat daarin van toepassing is op jouw team.

Wat kan je verwachten?

Individuele aandacht

Jouw traject is volledig afgestemd op jouw behoeften, doelen en tempo.

Jouw ervaring staat centraal

We richten ons op actuele situaties in jouw dagelijkse praktijk.

Diepgaande verandering

Ervaar een transformatie die je helpt om met meer authenticiteit en verbinding krachtig te leiden.

Versterk je leiderschap

Resultaten van het coachtraject:
N

Stevig staan in verbindend leiderschap: Je ontwikkelt meer zelfvertrouwen, verhoogt je zelfbewustzijn en werkt aan een optimale communicatie. Je weet doeltreffend te handelen in teamdynamiek. Hierdoor ben je in staat duurzame relaties te bouwen met je teamleden, collega’s en andere belanghebbenden binnen de organisatie.

N

Persoonlijke groei: Door zelfbewustzijn te vergroten, je belemmerende overtuigingen te transformeren en te werken aan je emotionele intelligentie ben je beter in staat jezelf en anderen te leiden.

N

Meer invloed: door het verbeteren van leiderschapsvaardigheden en persoonlijke groei kan je meer floreren in je rol, hierdoor bereik je makkelijker teamresultaten en vergroot je jouw impact in de organisatie.

N

Gemotiveerd team: je leert hoe je jouw team beter motiveert en enthousiasmeert, je versterkt je communicatie- en samenwerkingsvaardigheden. Dit draagt bij aan een prettig samenwerkingsklimaat binnen je team.

Teamdynamiek
Teamdynamiek

Stap in je leiderschap 

Bureau Nieuwe Maan helpt je bij het verdiepen van (zelf)inzicht en het bevorderen van groei in verbindend (persoonlijk) leiderschap. Neem contact op voor een oriënterend gesprek. Tijdens dit gesprek verkennen we samen de ontwikkelings- en groeibehoeften van jou en/of je team.

Neem contact op door te bellen of te mailen. We kijken er naar uit om je te ontmoeten.

+31 6 1661 0081