Six Life Buckets of Happiness

Jouw kompas naar meer geluk en voldoening

Inzicht in jouw leven

De Six Life Buckets of Happiness helpen je om snel inzicht te krijgen in wat er goed gaat in je leven en op welk gebied jij jouw geluk en tevredenheid kunt vergroten. Download het werkboek (een pdf) en scan jouw leven aan de hand van zes emmertjes geluk, zodat je nog beter aan het roer van je eigen leven kunt staan.

Je ontvangt daarna van mij nog een paar mailtjes (niet te veel 😉) die je inspireren en helpen om jouw geluk en voldoening nog meer te vergroten.

Balans kwijt?

Het dagelijks leven kan druk en chaotisch zijn. Je bent continu bezig en allerlei verschillende dingen vragen je aandacht: werk, afspraken met vrienden en familie, en allerlei to do’s die nog geregeld moeten worden.

Door al deze hectiek kan je de balans in je leven kwijtraken. Dan krijg je het gevoel dat je iets mist, alsof je in die rijdende trein vast zit en maar niet uit kunt stappen. Je weet dat je alles in huis hebt om meer van het leven te kunnen genieten als er net het een en ander zou veranderen. Maar waar moet je beginnen?

De Six Life Buckets of Happiness is een geweldig hulpmiddel om stil te staan bij zes belangrijke gebieden die zorgen balans, geluk en voldoening in je leven. Je krijgt per bucket inzicht in hoe tevreden je bent over jouw situatie. Daardoor zie je precies waar het lekker loopt in je leven en wat er wellicht kan veranderen om nog meer tevredenheid te ervaren. Dankzij dit inzicht kan je de regie pakken en je leven zo vormgeven dat je meer voldoening en meer geluk ervaart.

Nieuwsgierig? Download dan deze pdf met de Six Life Buckets for Happiness.

Op papier klopt het, maar toch mist er iets

Een goede afgeronde studie, een baan, leuke vrienden en zelfs een huis. Ik heb het allemaal. Maar toch knaagt er iets…

De sleur, de waan van de dag. Ik ren rond in een ratrace en tegelijkertijd heb ik het gevoel dat ik stil sta. Het gevoel dat er veel meer in me zit maar dat het er maar niet uit komt. Dan vraag ik me waar ik het allemaal voor doe. Vaak voel ik me moe, rusteloos en uitgeblust. Een gevoel van voldoening, van betekenis zijn; dat is wat ik zo graag zou willen. Ik zou zou graag willen dat er iets veranderd. Maar ik weet niet eens precies wat. Laat staan dat ik weet hoe ik er aan moet beginnen.

Dit is wat veel van mijn klanten, (young) professionals me vertellen.

Herkenbaar?

Uit de padstelling

Voor mij in ieder geval wel. Al is dat gevoel gelukkig wel een tijd geleden.

Ruim tien jaar coach ik mensen in hun route naar leven en werken met meer voldoening en plezier. Ik houd met heel mijn hart van mijn werk en ik ben blij dat ik mijn plek gevonden heb. Maar dat is niet altijd zo geweest.

Er was een periode waarin ik niet lekker in mijn vel zat en ik niet gelukkig was met hoe mijn leven er uitzag. Ik had geen idee hoe ik daar verandering in moest brengen. Pas toen ik me werkelijk ging verdiepen in mijzelf, kwam er een doorbraak in deze patstelling.

Ineens werd het me helder waar mijn grote energielekken zaten en kon ik ook bedenken wat ik daaraan kon doen. Daardoor kreeg ik weer het roer in eigen hand. Dat gaf me houvast en zekerheid. Dat gevoel gun ik jou ook!

De eerste stap is je leven eens onder de loep nemen. Download de pdf met de Six Life Buckets of Happiness. Daarmee kan je onderzoeken welke ‘geluksgebieden’ onder druk staan en waar het wel lekker loopt.

Rebekka heeft mij in het eerste half jaar van mijn carrière bij mijn werkgever gecoacht. Vanaf het eerste gesprek had ik meteen veel vertrouwen in haar als coach. Ze geeft veel ruimte voor eigen inbreng en je eigen ontwikkelplan, maar weet ook op het juiste moment in te zoomen op voor jou nog onbewust gedrag. Rebekka is goed in het stellen van verdiepende vragen waardoor je op mooie nieuwe inzichten komt. Aan de andere kant kan ze soms ook zeggen waar het op staat wanneer je er zelf om heen draait, wat ik als zeer prettig heb ervaren. Rebekka weet zich als coach aan te passen aan jouw stijl en leerbehoefte, waardoor je snel stappen zet. Zeker een aanrader & een topcoach!
Daan Vonk, Projectmanager Frisse Blikken

Rebekka is een kundige coach en een prettig mens. Ze geeft richting, maar laat je zelf deuren openen waarvan je niet wist dat ze er waren. Ze geeft jou de lead in de coachings en weet een vertaalslag te maken van je verhalen naar concrete modellen waarmee je aan de slag kan. Een aanrader als je een verdiepingsslag wil maken op (persoonlijk) leiderschap.

Sophie de Haan, Personel & Organisation Advisor Van Oord

Ik kijk erg fijn terug op de maanden dat ik met Rebekka heb mogen werken. We hebben in een korte tijd een bijzondere band gekregen, omdat zij mijn uitdagingen begreep en ik daardoor altijd vrijuit heb kunnen praten. Het voelt vertrouwd om met Rebekka te praten omdat zij goed kan luisteren en praktische tips geeft voor mijn uitdagingen. Tips die geen open deur zijn en waar ik zonder haar zelf niet snel had gevonden. Daarnaast mocht ik altijd praten over wat er op dat moment speelde, waardoor ik altijd opgelucht en positief gezind de deur uit liep. Door mijn positieve ervaring weet zeker dat Rebekka en ik elkaar in de toekomst weer gaan zien!

Marije Biesterbos, Projectmanager Frisse Blikken

Na een zoektocht voor een carrière coach, kwam ik bij Rebekka terecht. Haar hartelijkheid, luisterende oor en openheid zorgden ervoor dat ik na het intake gesprek besloot om verder met haar te gaan. Ruim een half jaar later heb ik mijn coaching traject afgesloten en het was geweldig! Rebekka heeft een goede knowhow in psychologie, o.a. in de filosofie van Jung. Deze expertise in combinatie met de oefeningen die zij aanbod, hebben mij goed geholpen om beter inzicht in mezelf te krijgen. De sessies met Rebekka hebben bijgedragen aan een positieve verandering binnen in mij. Haar analyses zijn scherp, haar begeleiding is goed en duidelijk; empathisch en sturend waar nodig. Een coachingstraject is heel persoonlijk, maar zij maakte dat het aangenaam en vertrouwd was. Een goede en waardevolle investering voor jezelf. 10/10 would recommend.

Kathy Ruiz, Marketing Manager Kamer20 en zelfstandig ondernemer

Dankzij de gesprekken met Rebekka ben ik mezelf beter leren kennen. Ze wist tijdens de gesprekken goed door mijn (soms wat) chaotische verhalen heen te prikken en gaf mij beknopt en concreet terug waar ik aan zou kunnen werken.

Deelnemer Leiderschapsprogramma Ahold Delhaize 2019

Bureau Nieuwe Maan
IJburglaan 448
1086 ZJ Amsterdam

 

KVK 53065921
BTW NL1729.07.500.B02

Contact
Rebekka van Praag rebekka@bureaunieuwemaan.nl
06 1661 0081